Izvor: HAPPY BSC/VIKTORIJA SAMARDŽIĆ
31.10.2022 u 18:05
0

IZ ISLAMA PREŠAO U PRAVOSLAVLJE – ŽIVOTNA PRIČA LEGENDARNOG PEVAČA OSTAVIĆE VAS BEZ DAHA!

18.oktobra se navršilo 15 godina od smrti legendarnog Nina! 

Amir Rešić Nino je bio bosansko-hercegovački pevač pop-folk muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Rodio se 22. januara 1964. godine u Kozarskoj Dubici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PRAVI POTRES POKUŠAĆE DA SLOMI KRALJEVSKU PORODICU U JANUARU! Hari im je ozbiljno ZAČINIO ČORBU: Evo šta se sprema monarhiji!

U ranoj mladosti je pomenio veru, prešao iz islama u pravoslavlje i promenio ime u Nikola. Tada je dobio nadimak Nino po kojem je postao prepoznatljiv. Odrastao je i školovao se u Kozarskoj Dubici u Bosni, a kasnije se preselio u Kruševac u Srbiji. Rešić je imao mlađeg brata Dejana. Okružen ljubavlju i pažnjom, imao je vrlo srećno detinjstvo. Kao dete nije imao puno prijatelja, jer ih je pažljivo birao. Nino je govorio da je njegovo detinjstvo obeležio njegov brat Dejan koji se rodio kada je Nino imao devet godina. Izuzetno je bio vezan za svoju majku i svako odvajanje mu je teško padalo.

Ljubav prema muzici datira od najranijih dana. Kao dete fascinirali su ga televizija, pevači i muzika. Često je kući sam stvarao svoju scenu, bio je i voditelj i pevač, imao nastupe u svojoj sobi. Maštao je o tome da jednog dana postane pevač, dok su njegovi drugari napolju igrali fudbal. Mnogo godina kasnije, kada je ostvario muzičku karijeru, Nino je isticao da bi bio greh da nije ostvario svoju muzičku karijeru s obzirom na to koliko je to zaista želeo. Jedno vreme je išao i na folklor, dok nije skupio dovoljno hrabrosti da se prijavi na takmičenje pevača amatera u Kozarskoj Dubici. Predstavio se sa pesmom „Produži dalje“ Zdravka Čolića. Pobedio je na ovom, a kasnije je pobedu odneo na još dva takmičenja.

To mu je dalo snagu da njegov put okrene ka tom pravcu.

Napravio je pravi „bum“ na sceni i preko noći je postao poznat na samom početku svoje pevačke karijere što je prava retkost.

Gotovo da ne postoji osoba koja i dan-danas ne pevuši neki njegov hit: „Donesi divlje mirise“, „Usne vrele kao žar“, „Udahni duboko“, „Što mi noći nemaju svanuća“, „Ti si kćerko tatin sin“, „Šta ću mala s tobom“, i drugi…

Rešić nije umeo da se nosi sa tolikom popularnošću, a o tome govore brojni poroci kojima se odao.

Osim toga, i ljubavni život mu je bio buran.

Svoju prvu kćerku Amelu je dobio u vanbračnoj zajednici. Nakon toga Nino se dva puta ženio i dobio još dve kćerke Sandru i Tamaru.

Iako razlozi njegovog prelaska iz islama u pravoslavlje i promena imena iz Amir u Nikola nikada nisu do kraja razjašnjeni smatra se da je to uradio zbog ljubavi prema prvoj supruzi koja je bila pravoslavne veroispovesti. Drugi pak smatraju da je to bilo za potrebe srpskog tržišta.

Interesantno je to da je 2004. godine, ponovo je vratio svoje ime Amir Rešić.

Ono što je sigurno jeste to da je njegov ljubavni i porodični život imao veliki uticaj na njegovu karijeru. Ljubavni problemi često su se odražavali i na uspeh albuma koje je objavljivao.

Sandra Rešić, Ninova kćerka iz prvog braka, krenula je očevim stopama i započela svoju pevačku karijeru. Ona se tri puta pojavljivala u muzičkom šou programu „Zvezde Granda“ i ostvarila dobar uspeh.

Od posledica dugogodišnjeg konzumiranja alkohola Nino je preminuo u Opštoj bolnici u Bijeljini 18. oktobra 2007. godine. Sahranjen je u svom rodnom gradu Kozarskoj Dubici.

Prema rečima mnogih, iako je u životu mnogo zaradio, umro je kao podstanar, a ovom svetu je ostavio duhovno bogatstvo – pesme.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter