Izvor:
24.03.2019 u 16:21
0

Afrika pogođena jednim od najgorih ciklona ikada: Broj žrtava raste! (FOTO)

Broj žrtava razornog ciklona koji je pogodio tri države na jugu Afrike porastao je na više od 761.

Ciklon Idai koji je pre 10 dana doneo snažne oluje, uzrokovao je poplave, uticao na nestanak struje i vode, ali i pojavu kolere.

U Mozambiku, broj žrtava je porastao na 446, dok je u Zimbabveo broj žrtava dostigao 259, a u Malaviju 56.

Međutim, Ministarstvo za zaštitu životne sredine Mozambika upozorava da najverovatnije ima još žrtava, jer se nove žrtve otkrivaju sa povlačenjem poplavnih voda, pa se pretpostavlja da taj broj dostiže i 1.000.

Oko 110.000 osoba trenutno živi u kampovima, a kako je rekao vladin koordinator za vanredne situacije, zdravstveni radnici u regionu se bore sa suzbijanjem bolesti.

-Sigurno ćemo imati koleru- rečeno je na konferenciji Ministarstva i navedeno da je drugi zdravstveni problem malarija zbog velikih količina stajaće vode, u kojoj je lakše razmnožavanje komaraca koji prenose tu bolest.

Ciklon Idai najteže je pogodio luku Beira, a vetrovi su dostizali brzinu od 170 kilometara na sat, da bi potom prešao u Zimbabve i Malavi rušeći sve pred sobom i ugrožavajući milione ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto:YouTube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter