Izvor: Kurir.rs
23.10.2023 u 08:49
0

„MOJ UNUK ĆE ZAUVEK OSTATI ZLOTVOR“: Baba Uroša Blažića ogolila dušu, i ubicin brat pobegao od pucnjave

Ni pet meseci nakon svirepog masakra u Mladenovcu ne prestaju da isplivavaju jezivi detalji o monstrumu Urošu Blažiću (21), koji je ubio devet žrtava i dva mladenovačka sela, Dubonu i Malo Orašje, zauvek zavio u crno.

NAJNOVIJI DETALJI ISTRAGE: Evo šta je Uroš Blažić imao kod sebe kada je krenuo u krvavi pir

Prema našim poslednjim saznanjima, u noći između 4. i 5. maja, kada se dogodilo masovno ubistvo, Urošev rođeni brat se u panici spakovao sa svojom porodicom i pobegao iz njihove porodične kuće u Duboni. To je učinio iz straha da će njegov brat doći i osuti paljbu po svojim članovima porodice, otkriva Blažićeva baka.

Kobne večeri Uroš je nasumičnom pucnjavom po selima Malo Orašje i Dubona pucao na sve koje je video, i tako usmrtio devetoro mladih osoba.

Nesrećna žena u ispovesti za naš list kaže da je njen unuk zauvek ukaljao njihovo prezime, a svoju porodicu osudio na tamu i bol, iz kojih se nikada neće izvući.

– Jeste, Uroš je moj dalji unuk, moje prezime, ali sada mu želim sve najgore! Bolje da ne izgovorim ove reči koje su mi u mislima. Volela bih da nikada ne izađe iz zatvora. Nije mi ga žao. Sve je svesno uradio. Kad bude odslužio tu malu kaznu, od 40 godina, sigurna sam da će izaći i da će nastaviti da ubija nedužne ljude, kao i svoje najbliže. Bojim se i za svoje unuke i decu. Neće njega zatvor promeniti i popraviti, zauvek će ostati zlotvor – ističe baka, koja iz straha od Uroša nije smela da otkriva ime.

Njene slutnje potvrđuje i reakcija Uroševog starijeg brata, koji je za vreme krvavog pira po mladenovačkim selima, spakovao ćerkicu (10) i suprugu i glavom bez obzira pobegao iz porodične kuće koju je delio i sa Urošem i roditeljima.

– Čim je te večeri na vestima čuo šta je Uroš uradio, kao i da nije uhapšen odmah je rekao ženi i ćerki da se spakuju. Otišli su i zauvek se odselili na selo. Bio je siguran da će Uroš doći iste večeri i ubiti i svoje članove porodice. Od tada se nije vraćao. Ne znam da li je kod rodbine u Kragujevcu ili u Aranđelovcu – otkriva naša sagovornica.

Nekada prepuna kuća Uroša Blažića u Duboni sada je maltene prazna. Dom nije napustio samo vremešni deda Najdan. Kako saznajemo, njemu snajka Biljana Blažić, Uroševa majka, dolazi u posetu samo kako bi mu donela hranu. Policija još uvek čuva kuću, dok se ona odselila u drugi stan gde živi sama, dok je njen suprug Radiša u pritvoru zbog nedozvoljenog držanja oružja i preti mu zatvorska kazna.

Kuću monstruma već pet meseci od masovnog ubistva danonoćno čuva policija, a kada i tome dođe kraj, baka sluti novu nesreću.

– Kao što su mu spalili onu vikendicu u Šepšinu, tako će i ovu kuću, čim ode policija. Niko među nama, rođacima, ne može da objasni Uroševo ponašanje. Ništa nije ukazivalo da će tako poludeti. Danima pre masakra je bio raspoložen i uobičajeno vozio traktor sa obranim voćem. Veselo me je pozdravljao svaki put. Nakon hapšenja, svo to njihovo voće, jabuke, breskve… sve je to posušeno. Neko ih je nečim polio i uništio. Uroš je pričao kako mnogo voli poljoprivredu i da želi samo njome da se bavi – opisuje starica.

Ona kaže da je masovni ubica imao velike planove sa odbeglim bratom, sa kojim je vodio ratarske poslove.

– Hteli su da prošire gazdinstvo, kupe još jedan plac i tako prošire voćnjak. Dosta su uložili i u mašine i hteli su da kupe i hladnjaču. Hteli su da zarade mnogo novca od voćarstva, ali je to sve maltene u jednom trenutku uništeno – razočarano kaže Blažićeva baka.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter