Izvor: Kurir.rs
26.07.2023 u 17:19
0

BRAJAN VOLŠ NIJE ŽELEO DA IZAĐE IZ ZATVORA: Najnovije informacije o ubici Beograđanke

Brajanu Volšu (47), koji je optužen da je 1. januara u porodičnoj kući u Kohasetu u SAD ubio suprugu, državljanku Srbije Anu Volš (39), juče je trebalo da bude održano suđenje zbog prevare vezano za vredne umetničke slike Endija Vorhola.

NOVI DETALJI UBISTVA KOJE JE POTRESLO CEO SVET: Brajan Volš u problemu, evo šta su mu zaplenili

Podsetimo, postupak koji se protiv njega vodi za to krivično delo pokrenut je još 2016. i u vreme kada je, kako se sumnja, u porodičnoj kući u kojoj su spavala i njihova deca ubio suprugu, imao je nanogicu za elektronski nadzor upravo zbog ovog suđenja za prevaru.

– Volš je najpre želeo da prisustvuje suđenju, ali je onda ipak pred njegovo održavanje odlučio da se ne pojavio. Njegovi advokati zatražili su odlaganje jer nisu stigli da se pripreme za suđenje zbog novog postupka koji se protiv njega vodi za ometanje istrage, ubistvo supruge kao i uništavanje njenog tela – preneli su američki mediji, navodeći da je sud prihvatio njihov argument za odlaganje i nastavak suđenja zakazao za oktobar.

Kako navode, prema sudskim dokumentima, sumnja se da je Volš počinio prevaru sa umetničkim delima vrednim nekoliko stotina hiljada dolara, tako što je fotografisao autentične slike umetnika i te slike postavio na internet nudeći ih na prodaju za 80.000 dolara.

Kada je kupac preuzeo slike, navodno je odmah otkrio da nije reč o originalima jer nemaju autentičan pečat. U istragu se uključio i FBI i Volš je tada uhapšen.

– Priznao je krivicu za prevaru i prodaju falsifikovanih umetničkih dela i bio je uhapšen 2018. U vreme kada je ubio suprugu, čekao je da mu se izrekne kazna – preneli su mediji.

Podsetimo, prijateljica Ane Volš ispričala je da joj se ubijena Srpkinja nekoliko dana pre nestanka požalila da veruje da će njen suprug zbog prevare završiti u zatvoru i da će se ona sa decom preseliti u Vašington.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter