Izvor: JUTARNJI LIST
04.09.2023 u 09:07
0

CENOVNIK KAVAČKOG KLANA: Evo koliko košta prevoz droge do Zagreba!

Jugoslavija se raspala, ali nikad za kriminalce“, priča za zagrebački medij  list Robi, vodič 11-godišnjeg špringler španijela Naika, koji je u četvrtak ujutro već obavio pregled ljubljanske sudnice. Upravo je to mesto suđenja jednoj od najozloglašenijih narko-bandi u jugoistočnoj Evropi. Proces protiv Klemena Kadivca, vođe ogranka kavačkog klana u Sloveniji, prate spektakularne mere osiguranja, u šta su se na licu mesta uverili novinari hrvatskog medija. Kavčani, kao i škaljari, nose imena po naseljima Kotora u Crnoj Gori, a već su godinama na meti DEA-e, EVROPOL-a i svih policija u regiji.

„Na prostranom sajamskom parkingu nalazi se natpis Okružni sud, ovih je dana sve prepuno policajaca u uniformama, a zgrada je ograđena metalnom ogradom. Do suđenja je ostalo još oko sat vremena. Čekamo izvan ograde. Robi pušta iz kaveza Naika, koji je odmah veselo pojurio ka nama i onjušio nas. Pred zgradu suda stiže tamni „BMW X5″ i parkira se tik uz ulaz. Policajac s bubom u uhu izlazi sa suvozačkog mesta i otvara vrata. Sa zadnjeg sedišta izlazi Tomaž Bromše, predsednik sudskog veća. On je pod stalnom policijskom zaštitom. Dvojica policajaca u civilu su i u sudnici svre vreme tokom suđenja, kaže Damjana Žišt, novinarska mariborske Večeri koja prati crnu hroniku“, piše hrvatski portal.

Novinari  lista potom su prošli detaljni pregled identičan onom na aerodromu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter