Izvor: Kurir.rs
30.12.2022 u 13:12
0

U ISTRAGU PROTIV FILIPA KORAĆA UKLJUČEN I AMERIČKI FBI: Novi detalji o švercu kokaina iz Južne Amerike i milionima evra!

Akcija "Šakal" sprovedena je 26. decembra kao rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija Skaj i Anom, a u saradnji s policijskim agencijama Evropol i FBI.

Policija BiH uhapsila četvoro, dok je protiv 13 osoba, među kojima je i Korać, blizak prijatelj Luke Bojovića, podneta krivična prijava zbog trgovine narkoticima, organizator grupe Ognjen Orašanin, vođa sokolačkog klana

SVI SE PITAJU GDE JE I ŠTA RADI LUKA BOJOVIĆ NAKON ŠTO JE STIGAO U BEOGRAD: Iz ovog razloga ne želi da se eksponira, samo ovoj ženi dozvoljava da ga vidi!?

Policija Bosne i Hercegovine krenula je u žestok obračun protiv mafije i u akciji pod nazivom „Šakal“ uhapsila četvoro, dok je protiv 13 osoba podneta krivična prijava, među kojima je i Filip Korać, blizak saradnik Luke Bojovića, zbog međunarodnog šverca kokaina!

Kao organizator ove grupe označen je Ognjen Orašanin, vođa sokolačkog klana.

Akcija „Šakal“ sprovedena je 26. decembra kao rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija Skaj i Anom, a u saradnji s policijskim agencijama Evropol i FBI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na meti „kavčana“

Tamošnja policija predala je izveštaj tužilaštvu, u kojem se nalazi i Filip Korać, za kojim je raspisana i potraga zbog više krivičnih dela.

– Osumnjičeni su da su od 2020. do ove godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije – naveli su iz MUP Srpske.

Filip Korać, podsetimo, važi za osobu blisku škaljarskom klanu, ali i za dobrog prijatelja i najbližeg saradnika Luke Bojovića, koji je pre nešto manje od mesec dana proteran iz Španije u Srbiju. Korać je, kako smo ranije pisali, bio i na meti kavačkog klana, čiji su ga članovi lovili, ali nisu uspeli da dođu do njega.

– Korać je bio jedna od prioritetnih meta ovog kotorskog klana, a o svemu tome bilo je reči i na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojoj se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi za sedam surovih ubistava, a koja je važila za produženu ruku kavačkog klana – navodi sagovornik.

Prali milione

Državni tužilac BiH Dubravko Čampara rekao je da je kriminalna organizacija na tlu BiH prala milione nelegalno stečenog novca.

– Organizovana grupa na čijem čelu je bio Ognjen Orašanin, vođa sokolačkog klana, koji je izbegao hapšenje i za kojim će biti raspisana poternica, sarađivala je sa kriminalcima iz susednih zemalja, uglavnom sa škaljarskim klanom – rekao je između ostalog Čampara.

– Grupa se tako kontinuirano, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, prethodno komunicirajući putem zaštićenih i kriptovanih aplikacija Skaj i Anom, dogovorila o neovlašćenom prometu većih količina kokaina, koji je krijumčaren s područja Južne Amerike u Holandiju, a potom preko Hrvatske dolazio i u BiH. Članovi ove grupe imaju saradnike u Belgiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Trgovina oružjem

– Novac stečen od prodaje droge stavljali su u legalne tokove kupujući nekretnine, skupocena vozila i druge vrednosti, te na taj način skrivali tragove izvršenja krivičnih dela. Reč je o milionskim iznosima novca koji se prao, između ostalog, i u BiH. Njihovi članovi samo u Sarajevu imali su brojne nekretnina, te brojne apartmane na okolnim planinama – piše Avaz.ba:

– Grupa je na kokainu zarađivala ogroman novac, te je samo u jednom momentu za nešto više od mesec dana 1,2 miliona evra otišlo iz Sarajeva za Belgiju kako bi se plaćao kokain. Tužilac je naglasio da će protiv ove grupe biti proširena istraga za nedozvoljenu trgovinu oružjem.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter