Izvor:
07.12.2019 u 10:43
0

GRAĐANI JOŠ UVEK U STRAHU: Nakon KRVAVE NOĆI saopšteno koliko ima mrtvih, pucnjava trajala do ranih jutarnjih časova!

Irački zvaničnici povećali su broj ubijenih u petak na 25 i na više od 130 ranjenih, posle krvave noći napada nepoznatih naoružanih napadača na antivladine demonstranate u glavnom gradu.
Napad je bio jedan od najsmrtonosnijih od 1. oktobra, kada su hiljade Iračana izašle na ulice pozivajući na brze političke reforme i prestanak uticaja Irana na unutrašnje poslove Iraka.

Snage bezbednosti redovno koriste bojnu municiju i suzavac za rasturanje demonstracija, što dovodi do velikog broja smrtonosnih ranjavanja, prenosi AP.

Pucnjava se nastavila do jutros.

Napadači su prvo izveli napad na trgu Hilani i mostu Sinak, vozeći se kroz delove Bagdada koji su epicentar narodnog ustanka.

Antivladini aktivisti pokušali su da za napad optuže pristalice iračkih milicija koje podržava Iran, a koji su izveli slične napade na demonstrante u glavnom gradu i južnim gradovima zemlje.

Iračke snage bezbednosti od jutros su raspoređene po ulicama koje vode do trga.

Izvor: Tanjug
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter