Izvor: BSC HAPPY/VIJESTI
12.12.2023 u 16:02
0

„IMA LI KO DA ZAVRŠI TO ZA ORUŽJE?“ Prepiska Zvicera i policajca Lazovića otkriva kako je naoružana žena šefa kavačkog klana

Šef kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer angažovao je saradnike iz policije da omoguće njegovoj supruzi dobijanje dozvole za oružje i izbrišu je sa liste bezbednosno interesantnih lica (BIL).

Taj zadatak preuzeo je tadašnji neformalni vođa policijskog Tima za operativnu podršku Petar Lazović, kontaktirajući više osoba kako bi izašao u susret tom odbeglom Kotoraninu.

Sada uhapšeni policajac tada je preko vojnog atašea Crne Gore u Hrvatskoj Ivana Mašulovića i tadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Enisa Bakovića urgira da se taj posao okonča u korist njegovog partnera.

“Vijesti” nemaju informaciju da li mu je i ko pomagao u tom poslu i da li se Lazoviću uopšte izašlo u susret, uprkos poslatim pitanjima Upravi policije.

– Profesore kako ste, imam jednu molbu za Vas, jer imam slobodu. Tamara Zvicer, žena ovog Zvicera što je ranjen u Ukrajinu skoro, je dolje kod Banićevića podnijela zahtjev za nabavku oružja (oće da ima u kući regularan pištolj, uliva joj sigurnost) i sad su je odbili, nema smetnji osim što mu je žena, a ne bi bila jedina koja je to dobila, desetine ima. Pa bi podnijela zahtjev opet, a Vi da pomognete, da kažete Goranu da joj odobri, jer nemam slobodu sa njim. Oni su veliki Crnogorci i za Crnu Goru do groba – piše u poruci koju je Lazović poslao Mašuloviću.

Potom tu telefonsku poruku, putem kriptovane aplikacije, prosleđuje Zviceru, novembra 2020. godine. Šalje mu i i Mašulovićev odgovor, iz kog proizilazi da će zvati Banićevića i Lazovića povratno informisati. Ovaj mu se zahvaljuje, uz poruku da ne bi pitao da ne zaslužuju: “Znate i sami, i vaši i naši prijatelji”… Podatke o tome crnogorskim istražiteljima dostavila je Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (EUROPOL), nakon što su u martu 2021. godine “krekovali” zaštićenu Skaj aplikaciju.

UKRALI NAKIT OD 70.000 EVRA: Ojadili stan u Beogradu

U komunikaciji sa Zvicerom, pet dana pre nego je doneto odbijajuće rešenje, Lazović krivicu svaljuje na tadašnjeg načelnika Centra bezbednosti Herceg Novi Gorana Banićevića. Iz Uprave policije nesu odgovorili na to da li su i kada Tamari Zvicer izdali dozvolu za nošenje oružja, uprkos negativnom rešenju broj 23-UPI-220/20-11487, donetom 10. novembra 2020. godine.

“Imam dve stvari. Prva je da su mi odbili ženu, jer je BIL. Može li se to skinuti i dati to oružje, pošto su davali i drugima”, piše Zvicer 5. novembra Lazoviću, odnosno pet dana pre nego je rešenje zvanično napisano…

Tadašnji policajac se pravda, što čini i narednih dana tokom prepiske oko izdavanja dozvole Zvicerovoj supruzi.

“Sad ću da zovem to. Debili. Nisu mogli, to je neko iz KO, jer smo mi dali pozitivno mišljenje, jer nema dela. To je kotorska operativna… Sad sam poslao za T da pitam je li stavljeno BIL”, piše mu on.

Zvicer mu odgovara da jeste, da je to učinio Veljović (Veselin), mimo njihovog znanja… Sada uhapšeni Veselin Veljović u to vreme bio je direktor Uprave policije.

“Jesi vidio ovo za ženu mi, je li BIL. Da miču ta g*vna. Ima li ko da završi to za oružje?”, pita Zvicer kasnije tog dana.

“To je do ovog dolje Banićevića. Sad ću da probam nešto”, odgovara policajac, nakon čega od šefa kavčana dobija poruku:

“Neka skida smrad jedan, treći put ga zoveš”.

Lazović mu šalje fotografisan ekran telefona poruke koju je, kako tvrdi, poslao Mašuloviću, a potom i poruke poslate Bakoviću.

“Sad ću ja reći ocu Tamarinom neka preda u ponedeljak, a onda ću njima reći da sam te sreo i da si rekao da to nije tvoj nivo, niti te zanima”…

Nakon prosleđenih poruka, Zviceru piše i da će on lično zvati Banićevića kada mu Mašulović javi.

“Biće da nije to ispratio, da su to sektoraši…”, piše Lazović.

Zvicer mu objašnjava da njegova supruga nije dobila rešenje, već da ju je neka žena iz policije o tome obavestila… Sutradan, šef kavčana šalje da je rešenje napisano: “Odbili su ženu za oružje. Kažu u Kotor oni su filijala i samo im vrate iz PG”.

Lazović objašnjava da sedi sa Miloradom Žižićem i da su oni poslali da ne spore da joj se izda dozvola.

“Mićko je sa mnom sad. Mi smo poslali da ne sporimo ništa, jer nemamo za nju bilo kakva saznanja. Zvali ovog Banićevića, rekao je da je dobijen dopis da se ospori svima koji su predali i problem zašto je tako, zbog Sloba, Slobove žene i nekog što čuva Sloba koji je dobio… A onda moguće da pokrenu pretrese ovi kurtoni iz SKP. I da ovo što bude na odobrenje uzmu na provjeru. Što te tiče BIL-a, nema je na listi. Bila, makli smo je onda, nema plavu potjernicu, makli smo joj notifikaciju”, raportira policajac šefu klana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter