Izvor: Tanjug
20.10.2021 u 08:49
0

Izmene u optužnici protiv bivšeg pripadnika OVK

Sudija za prethodni postupak Specijalizovanh veća Kosova sa sedištem u Hagu, doneo je dve odluke u vezi sa optužnicom protiv bivšeg pripadnika OVK Pjetra Šalje zvanog Ujka (58), kojom se tereti za zločine u Kukešu, u Albaniji 1999. godine i u vezi sa osporavanjem nadležnosti tog suda.

U informaciji suda se navodi da je sudija utvrdio da je neophodno izmeniti potvrđenu optužbicu protiv Šalje kako bi, između ostalog, pružila potreban nivo konkretnosti i jasnoće, čime je delimično uvažio zahtev odbrane i naložio Specijalizovanom tužilaštvu da dostavi ispravljenu verziju optužnice najkasnije do 1. novembra, dok su ostali zahtevi odbrane koji osporavaju formu optužice odbijeni. 

PROČITAJTE JOŠ: HOROR KOD APATINA: Ubio čoveka pa se razneo bombom

U svojoj drugoj odluci, sudija je odbacio podnesak odbrane kojim se osporava osnivanje i nadležnost Specijalizovanih veća, kao i navodna kršenja ustavnih prava optuženog.

Šalja je 15. aprila izručen Hagu iz Belgije, gde je 16. marta uhapšen po nalogu Specijalizovanih veća i smešten je u pritvorsku jedinicu.

Na prvom pojavljivanju pred sudijom negirao je zločine za koje se tereti, a sada su u toku pripreme za suđenje.

PROČITAJTE JOŠ: NOVE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA: U toku je velika akcija MUP-a na hapšenju ostataka kriminalne grupe

Optužnicom Specijalizovanog Kosova tereti se da je od 17. maja 1999. do 5. juna 1999. sa drugim pripadnicima OVK, policije i stražarima zlostavljao, mučio i ubijao zatvorenike u fabrici metala u Kukešu, u Albaniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter