Izvor: TANJUG
27.03.2024 u 13:04
0

KRVOPROLIĆE KOD KOVINA: Mladić nožem IZBO MUŠKARCA, ostavio ga da krvari u kući

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju. On se sumnjiči da je juče u okolini Kovina, u kući, fizički napao 39-godišnjeg muškarca iz Jagodine i tri puta ga nožem ubo u leđa, saopštila je Policijska uprava u Pančevu. Potom je pobegao, a policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila u Jagodini.

U pretresu kuće koju koristi osumnjičeni, pronađena je manja količina materije za koju se sumnja da je marihuana i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, pa će protiv njega nakon veštačenja biti podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga. Đ. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, dodaje se u saopštenju.

– Znamo i vidimo ko je organizovao napad u Podmoskovlju i ko je vrbovao ljude. Ukrajinske službe su teroriste pripremale na Bliskom istoku – objašnjava Bortnikov.

On je upozorio da opasnost od terorista još nije prošla i da su uhvaćeni teroristi planirali da pređu u Ukrajinu. Odgovarajući na tvrdnje američke Bele kuće kako su upozorili Moskvu u martu o pripremi terorističke acije, Bortnikov kaže da je ono bilo „opšteg karaktera“, bez ičeg konkretnog.

I sekretar Saveta bezbednosti RF general Nikola Patrušev tvrdi da su terorističku akciju u Podmoskovlju pripremale ukrajinske tajne službe. Predsednik Rusije Vladimir Putin je kazao da treba da se sazna ko su glavni naručioci ubistva, a oni su u inostranstvu.

Zaboravili Gvantanamo

Prvo pojavljivanje terorista pred moskovskim sudom izazvao je sažaljenje kod dela zapadnih medija. Zabrinuli su zbog modrica na njihovim licima iako je svima jasno da ih istražitelji nisu milovali pri ispitivanju. Zapadni novinari su, izgleda, zaboravili izgled terorista u zatvorima, uključujući Gvantanamo, gde su Amrikanci dovozili verske fanatike.

Od tri ključna pitanja oko terorističkog napada na dvoranu „Krokus siti hol“, gde je poginulo 139 ljudi, ruski istražni organi već znaju odgovore na dva, a na treće su na putu da saznaju. Istražni komitet Rusije je saopštio ko su teroristi i kako su izvršili zločin. Istraga je sačinila ceo raspored kretanja i napada četvorice uhvaćenih terorista. Na snimcima posetilaca i bezbednosnih kamera vidi se okrutnost terorista koji su ubijali sve redom, pa čak i invalida u kolicima.

Istražni organi su saznali prva imena u „lancu“ osoba koje su namamile četvoricu Tadžikistanca da počine krvoproliće. Vođa terorista Šamsidin Fariduni je već prvog dana priznao da ga je na „laku“ zaradu nagovorio Abdula. On je predložio da teroristi nabave „reno“ od njegovog rođaka koji je živeo u Tverskoj oblasti, što su i učinili u februaru. Ruska policija je sad uhapsila još trojicu Tadžikistanaca koji imaju i ruske pasoše – Isroila Islomova i dvojicu njegovih sinova, Aminčona i Dilovera. Pošto je jedan od sinova „reno“ koristio kao taksi, oni treba da otkriju pun identitet Abdule, koji je, navodno, njihov rođak.

Pritisak za povratak smrtne kazne

Ozlojeđeni zbog zločina u „Krokus siti holu“, mnogi građani i ruski političari traže da se poništi moratorijum na smrtnu kaznu. Bivši premijer i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, sada drugi čovek u Savetu bezbednosti, kaže da sve teroriste treba pobiti. Sergej Mironov lider partije Pravedna Rusija se pita koju kaznu treba da dobiju teroristi koji ubijaju nenaoružane ljude. Isto misli i deo članova Saveta Federacije. Po poslednjem istraživanju 52 odsto Rusa je za povratak smrtne kazne za teroriste i pedofile.

Ali, da bi se vratila smrtna kazna u Rusiji moraju da promene Ustav. Rusija je uvela moratorijum na smrtnu kaznu kad je ulazila u Savet Evrope. Ministarstvo spoljnih poslova potpisalo je konvenciju po kojoj se nikome ne sme oduzeti život, ali ona nije ratifikovana. Godine 1999. Ustavni sud je objasnio da se smrtna kazna ne može primenjivati, što je potvrđeno 2009. Eksperti kažu da izlazak Rusije iz Saveta Evrope ne može da utiče da se ukine moratorijum na smrtnu kaznu. No, procedura za povratak smrtne kazne bi bila prilično dugačka, objašnjava predsednik Ustavnog suda Valerij Zorkin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter