Izvor: Tanjug
27.09.2022 u 17:26
0

Marko Miljković skoro sat vremena iznosio odbranu na pripremnom ročištu, evo šta je govorio!

 U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno pripremnog ročišta u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Kako su advokati rekli novinarima, na pripremnom ročištu su počela uvodna izlaganja okrivljenih i prvi je Miljković pričao skoro sat vremena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tužilac Saša Ivanić je pomenuo na ročištu da je vlasnica kuće u Surduku A.Ž, za koju tužilaštvo tvrdi da je bila mesto ubistva i spaljivanja tela Gorana Mihajlovića, dala iskaz u tužilaštvu i da je ona još zakonita žena Radoja Živkovića, koji je uhapšen u Instabulu zbog ubistva Jovana Vukotića.

A.Ž. je u tužilaštvu rekla da nije u kontaktu sa Živkovićem od 2015. godine kada je predala papire za razvod.

Miljković je priznao da poznaje Živkovića, ali je rekao da to nije nikakav dokaz da on ima neke veze sa ubistvom Mihajlovića.

Takođe, Miljković je postavio pitanje sudu čijih je 14 DNK uzoraka koji su pronađeni u kući u Ritopeku, a koji se vode kao DNK uzorci nepoznatih osoba, navodeći da to mogu biti uzorci 14 ubica ili 14 žrtava.

Miljković je citirao dve presude i ponovio da bez tela ubijenog nema ni krivičnog dela.

On je citirao presudu za teško ubistvo dečaka Ðorđa Andrejića, čije telo nikad nije pronađeno, a za koje je u dva navrata bila osuđena njegova majka, ali je na kraju pravosnažno oslobođena.

Nakon pauze od 30 minuta okrivljeni će nastaviti sa izlaganjem uvodnih reči.

Na prethodnom ročištu pripadnici grupe su kratko negirali optužbe druge optužnice, svi osim trojice svedoka okrivljenih.

Kako su advokati preneli novinarima, Belivuk je na pitanje sudije da li priznaje ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, rekao „kako da priznam pobogu“, a MIljković kratko rekao „ne priznajem“.

Belivukova i Miljkovićeva uvodna izlaganja na navode iz prve optužnice kojom se terete za najteža krivična dela među kojima je i pet ubistava na nekom od prethodnih ročišt su bila intrigantna i provokativna, kako su tada preneli advokati novinarima.

Belivuk je, prema rečima advokata, tokom izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije „Skaj“ i mašinu mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

On je tada takođe rekao da su fotografije iz optužnice fotošopirane.

Miljković je u svim izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da „biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav“.

Takođe, Miljković je prema rečima advokata rekao da Zdravka Radojevića supruga i dalje verovatno krije, kao i da su svi svedoci-okrivljeni „patolozi pod hipnozom“.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost.

OTKRIVENA VEZA UBICE VUKOTIĆA I BELIVUKOVOG KLANA: Bivša žena Radoja Živkovića je vlasnica kuće u kojoj je spaljen Goran Mihajlović!

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema tom sporazumu on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protvi Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su npovcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Ðorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter