Izvor: novosti
06.03.2024 u 20:59
1

MARTINA I NJEN SUPRUG IMALI MENTALNE PROBLEME: Neuropsihijatar i sudski veštak o tragediji koja je potresla Srbiju

DOSTUPNE informacije bračni par sa Petrovaradina koji je, kako se sumnja, ubio svoju decu, a zatim počinio ritualno samoubistvo, opisuju kao školski primer osoba podložnih zloćudnom psihološkom uticaju: bili su siromašni, prekinuli su kontakte sa roditeljima, rodbinom i prijateljima, nisu imali dodir sa okolinom.

Oni su nesumnjivo imali ozbiljne mentalne probleme jer jedino takve ljude možete da uverite da čineći zločin, čine dobro. Možete to uporediti sa uverenjem bombaša samoubice koji je indoktriniran da će stići prečicom u raj ako digne u vazduh sebe i druge. Takva uveravanja zdrava osoba, sa nogama na zemlji, uprkos ma kakvim problemima ne može da prihvati.

Generalno, smatra se da osobe bez prirodnih predispozicija ne mogu da dođu u stanje mentalne oštećenosti koje ih čini podložnim tako zloćudnom uticaju. Stvari se izgleda menjaju u generacijama koje vaspitavaju pametni telefoni i računari. U nauku je uveden termin „digitalna demencija“, jer je uočeno da se mladima koje „vaspitava ekran“ doslovno ne razvija deo mozga, zbog čega imaju probleme u govoru, motorici i sposobnosti rasuđivanja, naročito pod uticajem sadržaja koji promovišu nasilje radi nasilja i ukidaju pojmove dobra i zla. Mentalno zdravlje mladih je u ozbiljnoj opasnosti – kaže dr Ljiljana Simić, neuropsihijatar i sudski veštak.

ZUBARKA IZ PAKLA VOLI DA SE SLIKA GOLIŠAVA: Uhapšena Snežana koju je prijavilo 40 žena

 

Za novosadsku tragediju su osumnjičene sekte, a ovaj termin kod većine ljudi izaziva naivnu asocijaciju na mračne tipove sa plaštovima iz holivudskih filmova ili na bradate istočnjačke gurue sa turbanima. Stvarnost je drugačija: aktivisti sekti obično izgledaju pristojno, nasmejani su i prijatni, a za vrbovanje su često zadužene žene, koje uverljivo reklamiraju kurseve koji će vam brzopotezno doneti bogatstvo, zdravlje i lepotu. Ipak, to su obučeni vojnici razgranatih piramidalnih struktura kojima rukovode manipulatori. Kriminologija prevarante navodi kao najinteligentnije kriminalce, što dokazuje njihovu dovitljivost u metodima lova na žrtve i njihovog dovođenja u stanje dobrovoljnog ropstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MARTINA I NJEN SUPRUG IMALI MENTALNE PROBLEME: Neuropsihijatar i sudski veštak o tragediji koja je potresla Srbiju”

  1. Ne znam sta su Jehovi , no ubise, kad te uhvate u masinu i dodju pred vrata .
    Kazem da me ne zanima i ljubazno otresem pod izlikom da ce mi izgoriti rucak , kad za 15 dana eto ih opet i to ista ekipa .
    Naprave svetacku facu i pocnu o spasenju duse ???
    Ako citate dragi Jehovi :
    Smarate , proljev ste !
    Koji cilj imate da ste takve dosade !
    Jb tko vam stampa one sveske i to kosta ?
    Ps , sveske ne otvorim , steta papira , ode to u smece 🤷‍♀️

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter