Izvor:
01.10.2016 u 17:01
0

NAJNOVIJA VEST: Tačiju određen pritvor!

Direktoru regionalne kosovske policije za Kosovsku Mitrovicu Nehaju Tačiju, koji je uhapšen na graničnom prelazu na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, rekla je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović.

– Tačiju je odreden pritvor zbog opasnosti od bekstva, visine zaprećene kazne od preko 10 godina zatvora i zbog opasnosti od uznemiravanja javnosti –, izjavila je Popović za Radio Slobodna Evropa.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Vladimir Stanojević, je izjavio da je slučaj Tači preuzelo Republičko tužilaštvo za organizovani kriminal.

– Na osnovu naredbe za raspisivanje poternice koju je Viši sud u Nišu doneo 2009. godine, on je na administrativnoj granici uhapšen. S obzirom da je on bio nedostupan istražnim organima, pokrenuta je zbog krivicnog dela terorizma – rekao je Stanojević.

MUP Srbije je 29. septembra potvrdio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma.

N. T. je uhapšen na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, N.T. je sproveden u pritvorsku jedinicu.

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je na sednici Vlade Kosova rekao da su takvi slucajevi neprihvatljivi.

– Neprihvatljivo je što je Srbija povećala broj zahteva za hapšenje naših gradana. Daćemo maksimum da rešimo ovaj problem- oručio je Hodžaj a prenosi Slobodna Evropa.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter