Izvor:
13.09.2017 u 12:38
0

NASTAVAK SUĐENJA: Optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije danas na sudu!

Beograd — Milan Radonjić i Ratko Romić, dvojica od četvorice optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije, danas prvi put na suđenje u Specijalnom sudu dolaze iz kućnog pritvora.

Pored njih, u ovom slučaju optuženi su i nekadašnji šef DB-a Radomir Marković i pripadnik tog centra Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva, a svima njima sutra se nastavlja suđenje četvorici nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti (DB).

Radonjiću i Romiću Specijalni sud je 6. jula ukinuo pritvor i zamenio ga za meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor – kućni pritvor, a tu odluku je krajem avgusta potvrdio i Apelacioni sud.

Marković u zatvoru već služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Prema optužnici, Churuviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.

Kako se navodi u optužnici, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

B92.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter