Izvor: Kurir.rs/Nova
26.08.2023 u 13:16
1

Nastavnici iz Trstenika koja je bila žrtva nasilja plata manja za više od 30.000: „Samohrana sam majka, to je previše“

Slučaj nasilja koje je doživela Marija Stevanović, nastavnica iz Trstenika, dodatno zakomplikovala i situacija u kojoj je nastavnica engleskog koja je pretrpela nasilje, inače samohrana majka, dobila znatno manji fond časova koji joj je umanjio platu. Kako je ispričala, plata će joj biti manja za 32.000 dinara.

„Dobila sam samo pet odsto časova, a imala sam 45 odsto. Zahvaljući poslu u još jednoj osnovnoj školi, imala sam punu platu. Sada sam izgubila preko trideset hiljada dinara. Za mene koja sam samohrana majka, to je previše“, kaže Stevanović.

Marija Stevanović, nastavnica engleskog jezika iz Trstenika koja je doživela nasilje na času, koje je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, pojavila se na listi nastavnika koji su bodovani za tehnološki višak.

„Škola je propustila da me informiše da imam pravo na drugostepenu lekarsku komisiju koja procenjuje radnu sposobnost zaposlenog. Jedino ona može da me pošalje. To je bilo bitno kod bodovanja za tehnološki višak“, kaže ova nastavnica.

Prema njenim rečima, školski odbor se složio da nije bitna procena.

„Na kraju ću morati da tužim školu. Nemam novca za privatnu tužbu, jer živim od plate za koju i ne znam kolika će mi biti. Ako nađem advokata, to ću učiniti“, priča Marija Stevanović.

Profesorka Marija Stevanović, kojoj su 9. novembra prošle godine u Tehničkoj školi u Trsteniku đaci izmakli stolicu, smejali se njenom padu, snimali je i distribuirali taj snimak putem „Vibera“ i „Instagrama“, krajem februara ove godine ponovo je počela da predaje u školi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Nastavnici iz Trstenika koja je bila žrtva nasilja plata manja za više od 30.000: „Samohrana sam majka, to je previše“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter