Izvor: Kurir
09.04.2024 u 22:38
0

NISMO IZLAZILI PO SPLAVOVIMA I KUPOVALI SKUPU GARDEROBU, ŠTEDELI SMO SVAKI DINAR: Belivuk i Miljković sa suprugama sutra u sudnici

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani i Tanji, kao i Filipu Ivanovskom i njegovoj nevenčanoj supruzi Mariji Milutinov za pranje novca, trebalo bi da počne sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Belivuk i Miljković će biti dovedeni iz pritvora, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Optužnicom je obuhvaćena i Belivukova tašta Snežane Đorđević, ali je postupak tokom pripremnog ročišta bio privremeno razdvojen protiv nje, jer se zbog lošeg zdravstvenog stanja nije pojavila u sudu.

– Optuženi su tokom pripremnog ročišta kratko izjavili da nisu krivi, i to ročište je bilo zatvoreno za javnost. Za sutra je zakazan početak suđenja po optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal kojom se terete da su prljav novac zarađen od kriminala ulagali u legalne tokove kupovinom stanova, kuća, građevisnkog materijala, placeva, automobila i satova i svi optuženi će ukoliko žele, moći da iznesu detaljnu odbranu – objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, Belivuku i Miljkoviću se u drugom sudskom postupku sudi zbog sumnje da su organizatori kriminalne grupe koja se tereti za sedam ubistava, otmicu, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, dok je Ivanovski označen kao pripadnik klana.

Tokom istrage koja je vođenja pre podizanja optužnice za pranje novca, svi optuženi izneli su odbrane.

Belivuk je navodno izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića sa mesečnom zaradom od oko 60.000 dinara i da radi na poslovima obezbeđenja. Naveo je i da nije učestvovao u kupovini placa u Kozarčevoj ulici na Zvezdari, niti gradnji na tom placu, već je sve to činila njegova tašta Snežana Đorđević od njene ušteđevine.

– Ja i moja supruga teško radimo oko 20 godin,a nekada sam radio i po dva posla. Sve smo štedeli i sklanjali sa strane – izjavio je Belivuk, navodno, na salušanju, a njegova supruga je dodala i da nikada nisu „izlazili po splavovima, pili šampanjac, drogirali se ili pušili, već da su štedeli svaki dinar“.

Bojana Belivuk rekla je da je zaposlena u rentakar agenciji i da mesečno prima 60.000 dinara i da za rođenje trećeg deteta dobija roditeljski dodatak od 100 evra. Ona i suprug Veljko Belivuk su, kako se branila, sve stekli radom, počeli su da štede 2006. godine.

– Nismo izlazili, nismo kupovali skupu garderobu, nismo kupovali nakit, ne pijemo, ne drogiramo se, pa smo uspeli da uštedimo i kupimo prvi stan 2016. godine – navodno je rekla Belivukova žena.

Ona je u tužilaštvu navela i da je radila razne poslove, a da su 2017. i 2018. imali dečije rođendane sa po 100 gostiju i da je svako doneo minimum po 50 evra, dok je njena majka rekla da joj je penzija oko 40.000 dinara.

– Štedela sam i kupila sam plac u Kozarčevoj ulici – rekla je navodno na salsušanju majka Bojane Belivuk.

O načinu na koji je došao do novca saslušan je i okrivljeni Marko Miljković, koji je izjavio da mesečno zarađuje 1.000 do 2.000 evra na poslovima obezbeđenja. Kuća u Čačanskoj na Zvezdari koja se praktično nasljanja na Belivukovu vilu, stan u Krnjači i stan na Paliluli su. kako je izjavio, imovina njegovog dede, koja je posle smrti pripala njegovom ocu.

Miljković je, navodno, rekao i da su za svadbu on i supruga Tanja dobili preko 200.000 evra u kešu, a njegova supruga je izjavila i da je od roditelja i rođaka dobila poklone.

Okrivljeni Filip Ivanovski je rekao da mu je otac dao pare za stan, a da sin njegove supruge igra fudbal u Švedskoj.

Kako saznajemo, među svedocima koji su predloženi da budu saslušani tokom suđenja za pranje para su i svedoci-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin.

Tokom istrage, saslušan je i pokojni Ranko Radošević, i njegov iskaz se će najverovatnije čitati u sudnici pošto je on ubijen 9. marta prošle godine. On je, navodno, na saslušanju govorio o električnom BMW I3, koji je dao ubijenom Zdravku Radojeviću da ga proda, a svedoci saradnici su ispričali da je Miljković upravo taj automobil poklonio supruzi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter