Izvor: Kurir
09.04.2024 u 21:32
0

„BAKI, DOŠAO JE KRAJ NAŠIM MUKAMA“ Ovo su bile poslednje reči ubice pre najvećeg masakra u Srbiji LJUBIŠA UBIO 13 ROĐAKA I KOMŠIJA

Najveći masakr u Srbiji dogodio se pre tačno 11 godina u selu Velika Ivanča, nekoliko kilometara od Beograda, kada je Ljubiša Bogdanović (60), do tada miran i porodičan domaćin, bez ikakvog povoda u zoru, dok su još spavali u svojim kućama, pobio 13 svojih rođaka i komšija, među kojima i dečaka Davida od samo dve godine!

Žitelji sela, koji su pukom srećom 9. aprila 2013. izbegli smrt, od tada žive u „selu duhova“, okruženi umrlicama, praznim kućama i punim grobljem. Bogdanović je zauvek zatvorio pet kuća, a porodice žrtava i čitavo selo osudio na večnu patnju.

Krvavi pohod Ljubiša je započeo u rođenoj kući, ubivši hicima iz pištolja sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), dok je suprugu Javorku (76) ranio. Potom je krenuo po komšijskim kućama, a u domaćinstvu Despotovića, koji su mu bili prve komšije, hladnokrvno je likvidirao supružnike Mikaila (67) i Milenu (61), ali i njihovog sina Gorana (24), snaju Jovanu (21) i unuka Davida (2).

– Dečaka je izrešetao u majčinom naručju, tri metka je ispalio – rekla je svojevremeno meštanka za Kurir.

Bogdanović je zatim usmrtio i Draganu Stekić (50), njenu svekrvu Danicu (78), kao i bračni par Mijailović, Velimira (68) i Olgu (69). Smrt nisu izbegli ni Ljubinka Ješić (64) i njen sin Miloš (48). Nakon zločina Ljubiša se ubio.

– Njega kao da je tog jutra obuzela neka crna magija ili đavo! On je sa svim tim ljudima bio dobar kao hleb, družio se i na kraju ih pobio – pričaju komšije, koje kažu da im je najteže pala smrt malenog Davida, čiji im smeh i danas odzvanja u ušima.

Javorka Bogdanović, Ljubišina supruga ranije je za Kurir ispričala da se seća masakra.

– Upalio je svetlo u našoj sobi i rekao: „Baki, došao je kraj našim mukama i našim životima“. Zbunjeno sam ga pogledala, nije ličio na sebe. U ruci je imao pištolj i pucao je u mene – rekla je ona mesec dana nakon zločina.

Motiv pokolja nikad nije otkriven, a rođaci ubijenih ubeđeni su da Javorka jedina zna istinu.

– Ljubiša nije bio lud, a zašto je to jutro poludeo, ona sigurno zna – pričaju jedni, dok drugi veruju da je Ljubiša bio psihički bolestan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter