Izvor:
05.11.2019 u 13:37
0

NOVA ZAPLENA CARINE: Iskopao 20.000 evra, pa pokušao da ih preneseo u Beč!

Na graničnom prelazu Ðala 51-ogodišnji muškarac pokušao je da iz Srbije iznese 20.000 evra zapakovanih u staklenoj tegli, ali su ga carinici otkrili, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven tokom kontrole automobila "foksvagen tuareg", austrijske registaracije, kojim je upravljao srpski državljanin mađarske nacionalnosti, koji živi i radi u Beču.

Putnik je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da je u putnu torbu zapakovao staklenu teglu oblepljenu selotejpom u kojoj je pronađeno 20.000 neprijavljenih evra koje nije pomenuo.

Na pitanje carinika zašto nije prijavio novac, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini i da će lako dokazati da je novac legalan. Kako je rekao, to je novac od prodaje zemlje koji je nekoliko godina bio u teglici zakopanoj u zemlji, sve dok nije odlučio da ga ponese u inostranstvo.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, dok će za ostatak u prekršajnom postupku morati da dokaže poreklo, navodi se u saopštenju.

Tanjug.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter