Izvor: espreso.rs
11.01.2020 u 18:14
0

NOVO VRŠNJAČKO NASILJE Đak (13) teroriše ceo razred!

Vršnjačko nasilje u školama i van njih je problem sa kojim se društvo bori  godinama, a za koje još uvek ne postoji adekvatno rešenje. 

U osnovnoj školi „Vladislav Petković Dis“ u Velikom Mokrom Lugu, učenici šestog razreda navodno su svakodnevno izloženi ovom vidu nasilja, zbog čega nas je kontaktirala majka jednog od đaka ove ustanove. 

Prema njenim rečima, jedan učenik već duže vreme maltretirala ostale u odeljenju, kako psihički tako i fizički, a ometa i nastavu. Njih dvadesetšestoro, tvrdi ova majka, trpi zbog njega. 

– U školi postoji jedno dete koje maltretira celo odelenje, pa i nastavnike i to traje godinama. Danas maltretira jedno, sutra drugo, prekosutra peto dete, to su ćuškanja, uzimanje pribora na času, bacanje, lomljenje telefona… – počela je priču majka jednog učenika, Gordana R. za Espreso.rs. 

Kako ona navodi, ovom problematičnom dečaku je svakog dana neko od drugara iz odeljenja META. 

Iz osnovne škole „Vladislav Petković Dis“ nije još stigao zvaničan odgovor. Bez odgovora je i Ministarstvo prosvete

– Prošle godine bio je slučaj da je gurnuo jedno dete i ono je dobilo potres mozga, pao je udario je u radijator. Svaki drugi dan deca dolaze i žale se da ih maltretira – objasnila je ona, a potom dodala da je dečak trebao da padne peti razred, ali nekim čudom do toga nije došlo. 

– On je trebao da padne razred, međutim, roditelji su našli neku rupu u zakonu, gde mu nastavnica matematike nije držala pripremne časove i onda je on opet prebačen u šesti razred, polagao je matematiku i položio je i od kraja oktobra nastavlja šesti razred. Na sred časa pravi haos, kažu nastavnici da ne znaju da li da čuvaju njega da neće neko dete da spotakne i ne mogu da se okrenu da pišu na tabli zbog njega, jer ne znaju šta će da uradi. 

Da je stvar uzela maha, govori i to što je dečak navodno donosio pištolj i nož u školu. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter