Izvor: BSC Happy/Tanjug
27.07.2023 u 16:00
0

Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva na Voždovcu

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Ivanu N. (43) zbog sumnje da je 25. jula u stanu na Voždovcu, iz bezobzirne osvete sa umišljajem, pokušao da ubije M.Č., pri čemu je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju.

Pritvor mu je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopšteno je iz tog suda. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Sumnja se da je osumnjičeni u cilju osvete zbog oštećenja ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, a za koju je smatrao odgovornim oštećenog M.Č, najpre, 24. jula posmatrao stan M.Č. i čekao da ga on napusti, nakon čega je obio vrata stana i ušao u stan, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori, a vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog.

PRITVOR ZA OSUĐIVANOG NASILNIKA zbog sumnje da je pretukao bivšu nevenčanu suprugu

Sledećeg dana oko 10:20 časova, kako se sumnja, Ivan N. je došao do stana u kojem M.Č. živi i pozivao ga da mu otvori, što oštećeni nije uradio, pa je Ivan N. nasilno otvorio vrata gde je iz pištolja u pravcu oštećenog, koji se nalazio u predsoblju stana, ispalio više projektila nanevši mu na taj način teške telesne povrede opasne po život.
Nakon toga, udaljio se iz stana u nepoznatom pravcu, a oštećeni je prevezen u bolnicu gde je podvrgnut hiruškoj intervenciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter