Izvor: Kurir.rs
18.11.2023 u 15:23
0

ON BACAO BOMBE, ONA ČUVALA STRAŽU: Saslušani Duca i Džesika koji su pripremali ubistvo dece Dragoslava Kosmajca

Saslušani bombaši.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Dušan K. (57) i državljanka Australije Džesika R.T. (39) koji se sumnjiče za dogovaranje, planiranje i organizovanje ubistva iz bezobzirne osvete oštećenih L.K. i M.K. kojima su 7. i 15. novembra u čija su dvorišta porodičnih kuća na Zvezdari bacili ručne bombe.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan K. nije želeo da iznosi odbranu, dok je Džesika odbranu iznela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Dušanu K. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Džesika zbog opsnosti od bekstva.

Njima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela Teško ubistvo, Nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da su Dušan K. i Džesika dogovarali, planirali i organizovali izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo oštećenih L.K. i M.L, pa su neovlašćeno pribavili 3 ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Dušan K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće L.K, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije L.K, oštećenog S.N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S.N, koji se u to vreme nalazio i kući.

Zatim je Dušan K, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće M.K. aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Džesika R.T. mu je sa umišljajem pomagala u izvršenju krivičnih dela, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana K.

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. marke „mercedes“ pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenje krivičnih dela.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter