Izvor: Kurir
22.03.2024 u 12:55
0

„ON ZA NAS VIŠE NE POSTOJI“: Žena i tast osumnjičenog za silovanje cimera u Padinskoj Skeli odrekli se Saše! „ZASLUŽIO JE ROBIJU“

Za Sašu Stankovića (20) koji se sumnjiči da je sa cimerima iz ćelije zatvora u Padinskoj Skeli, Srećkom Stefanovićem (20) i Daliborom Petrovićem (22) učestvovao u brutalnom iživljavanju i silovanju do smrti penzionera iz Mladenovca, Stanimira Brajkovića (74), porodica njegove žene, sa kojima je živeo poslednje četiri godine, kaže da nakon svega ovoga, on više ne postoji za njih!

Naši sagovornici, koji nisu želeli da se slikaju za medije zbog Sašine sramote, ali i straha, kažu da su u potpunom šoku, ali i navode da je mladić zaslužio sve što ga čeka.

– Saša i ja smo živeli kod mojih roditelja, imamo i jedno dete, nikada ne bih mogla da pomislim da bi mogao da uradi ovako nešto, zaprepastila sam se, za nas on ne postoji više – rekla je žena osumnjičenog Saše Stankovića za Kurir.

Tast uhapšenog Saše rekao je da to što je proživeo pokojni penzioner iz Mladenovca niko nije zaslužio, ali složio se sa ćerkom kada je rekla da za njih Saša više ne postoji i da je zaslužio robiju koja mu se sprema.

– Saša je ovo i zaslužio zbog svega što je uradio tom čoveku. O pokojnom smo čuli samo ono iz medija, ali kakav god da je bio taj Stanimir, on je ljudsko biće, a ovako nešto niko nije zaslužio. Stojim iza toga da niko normalan to ne bi mogao da uradi. Pogotovo što sva trojica kod kuće imaju porodice, Dalibor ima četvore dece, Saša jedno – priča za Kurir frapirani tast osumnjičenog Stankovića i nastavlja:

– Zbog deteta smo mu platili kauciju da izađe iz zatvora. On je došao kući iz Padinske Skele, a onda je upala policija ovde i odvela ga. Užas!

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu, potvrdilo je da su trojica osumnjičenih saslušana 14. marta, kao i da im je na predlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

Kako je Kurir ranije pisao, trojica osumnjičenih iz Lazarevca u zatvoru Padinska skela izdržavali su prekršajne kazne. Srećko je jedini koji se na saslušanju branio ćutanjem, dok su ostala dvojica iznosila svoje odbrane u kojima su se, kako saznajemo, međusobno optuživali.

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ Padinska Skela, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu. Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji je, kako je saopšteno iz tužilaštva, dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima.

– Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa gore navedenim licima, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti S.B. u tom zavodu 4. februara 2024. godine – potvrđeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva.

Takođe je, kako se dodaje, potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija S.B. u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima.

– Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom premetu – navodi se iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter