Izvor:
05.11.2016 u 17:14
0

Pala opasna banda: Razbijen međunarodni lanac prostitucije u saradnji Srbije, Nemačke, Austrije…

U međunarodnoj akciji policija Srbije, Nemačke i Bosne i Hercegovine, uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe koja se na području Srbije, BiH, Nemačke i Austrije od početka 2015. do novembra ove godine, bavila trgovinom ljudima, posredovanjem u vršenju prostitucije, vrbovanjem za međunarodnu prostituciju i pranjem novca.

U sinhronizovanoj akciji na području više gradova u Srbiji i BiH, uhapšeno je 11 osoba, organizatora i članova organizovane kriminalne grupe, dok je na području Nemačke, u gradovima Ulm i Minhen, policija privela pet osoba, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, na području Beograda i Kule, uhapsila je S.V. (1976), T.K. (1986) i M.N. (1971).

Žene su vrbovane na teritoriji Beograda, Smedereva, Novog Sada, Kule, Sarajeva i drugih gradova u Srbiji i BiH.

Sumnja se da su devojke odvožene u Nemačku, gde je organizator kriminalne grupe, koristeći računarske mreže sa područja BiH i Nemačke, na sajtu www.kaufmić.com, otvarao žrtvama profile na kojima je davao njihov opis, telesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cene seksualne usluge, fotografije, kao i način i mesto kontakta radi pružanja seksualnih usluga.

Postoje osnovi sumnje da su nakon kontakta klijenata na navedenom sajtu sa nekom od ženskih osoba, članovi kriminalne grupe o mestu, vremenu, vrsti i ceni seksualne usluge obaveštavali žrtve putem Vibera ili SMS poruka i od njih dobijali povratne informacije o pruženoj seksualnoj usluzi i zarađenom novcu.

Profili devojaka na navedenom sajtu su, kako se sumnja, redovno ažurirani eksplicitnim fotografijama i ponudama, a klijenti su nakon pružanja seksualnih usluga ostavljali komentare u vidu utisaka i preporuka za druge klijente.

Postoje osnovi sumnje da su devojke, ukoliko bi odbile određene seksualne usluge, bile kažnjavane visokim novčanim iznosima ili psihičkoj i fizičkoj torturi.

Blic
Foto: Twitter/ Radio Kameleon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter