Izvor: Kurir.rs
08.06.2023 u 15:18
0

OTAC MONSTRUM USKORO U SUDNICI: Povtrđena optužnica protiv Uroša Pašajlića koji je ćerku držao u kadi

Pašajlić se, podsetimo, sumnjiči da je 15 meseci držao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane, vode i adekvatne brige, svoju osmogodišnju ćerku, koja je 24. marta pronađena u kadi.

Prvi osnovi sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv Uroša Pašajlića zbog nasilja u porodici, ali i zlostavljanja partnerke.

DOVEZEN NA SASLUŠANJE: Uroš Pašajlić odgovara u Tužilaštvu za zlostavljanje ćerke!

Pored krivičnog dela nasilje u porodici, Pašajlić se optužnicom tereti i za krivično delo zlostavljanje i mučenje svoje emotivne partnerke I. L.

– Okrivljenom U. P. stavljeno je na teret da je tokom 2022. do 24. marta 2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene, čime je učinio krivično delo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom – navelo je posle podizanja optužnice koja je sada potvrđena Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Kako su naveli dalje naveli, u toku istrage protiv okrivljenog, ispitane su i majka devojčice N. T., oštećena I. L. i policajska službenica PS Palilula koja je prva ušla u stan nakon prijave da se u njemu nalazi devojčica.

– Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola – dodalo je tužilaštvo:

– Pribavljena je medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Policija je, podsetimo, nakon prijave raspisala potragu za Urošem Pašajlićem koji je uhapšen nakon četri dana bekstva u kući svog prijatelja na Karaburmi. Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

– Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka – navedeno je tada.

Podsetimo, za stravičan slučaj saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L. 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Boriči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci i u kom ju je on držao zaključanu i tukao je, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj „da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede“.

– Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutom, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu. Nažalost, to se ispostavilo kao tačno – podseća izvor.

Policijska službenica koja je otišla u stan u Mirijevu po prijavi I. L. u svom svedočenju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, opisala je u kakvom je stanju zatekla devojčicu.

– Kada smo ušli, u stanu nije bilo svetla, ali je svetlo bilo upaljeno u kupatilu. Vrata kupatila su bila zaključana sa spoljne strane i ključ je bio u bravi. Kada smo otvorili, iz kade se promolila devojčica koja nije ustala, već se samo pridigla u sedeći položaj. Na sebi je imala jaknicu sa kapuljačom, donji deo trenerke, odeća je počela da spada kada sam je uzela u naručje jer je bila mnogo mršava. U kadi nije bilo posteljine, ležala je na nekoj krpi – izjavila je policajka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter