Izvor:
05.12.2017 u 22:00
0

PRISVOJILI 4 MILIONA DINARA VARAJUĆI OSIGURAVAJUĆA DRUŠTVA: Među uhapšenima i dva advokata!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su šest osoba, među kojima su dva advokata, osumnjičenih da su 2013. i 2014. godine, na osnovu fingiranih saobraćajnih nezgoda i falsifikovane dokumentacije, od osiguravajućih društava protivpravno prisvojili oko četiri miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja uhapšeni su advokati D.M. (47) i A.Š. (53), dok se B.S. (30), S.M. (52), A.R. (28) i J.A. (29) sumnjiče da su počinili krivična dela prevara u osiguranju i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni se teret da su fingirali saobraćajne nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima. Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nezgode, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrednosti, registrovana u Srbiji, a kao oštećene autombile visoke klase i vrednosti, registrovana u vlasništvu inostranih renta kar agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju i na taj način radnike osiguravajućih društava dovodili i održavali u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa štetnim događajem, visinom štete i drugim činjenicama relevantnim za podnošenje odštetnih zahteva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter