Izvor: Kurir.rs
26.04.2023 u 13:40
0

NASTAVLJA SE ISTRAGA: Produžen pritvor ocu osumnjičenom da je držao ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je najavilo da će istraga protiv osumnjcicenog biti gotova za nekoliko dana, kada će se ovo tužilaštvo oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Prvi osnovni sud u Beogradu danas je produžio pritvor Urošu P, osumnjičenom da je svoju osmogodišnju ćerku držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

DEVOJČICA (8) KOJU JE OTAC GODINAMA DRŽAO KAO ROBA U TEŠKOM STANJU: Evo gde je smeštena ćerka monstruma sa Zvezdare

Prema ovom rešenju suda pritvor osumnjičenom može trajati do 30 dana, rečeno je u tom sudu. Uroš P. je prethodnog meseca na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne L.P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

Nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo. Uroš P. je pronađen 28.marta, kada mu je određeno zadržavanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je prethodnog meseca dalo naloge policiji da ispita ima li eventulanih propusta u radu institucija u vezi ovog slučaja, odnosno da li ima elemenata krivičnog dela nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter