Izvor: KURIR
13.02.2024 u 08:52
0

RADNIK POGINUO PRILIKOM OBRUŠAVANJA ZEMLJIŠTA: Povređen još jedan mladić, uzrok nesreće nepoznat

Jedan radnik izgubio je život dok je drugi povređen prilikom izvođenja radova na izgradnji bazena u Kovinu.

Tragedija se dogodila juče, negde oko 16 časova u Kovinu, tačnije na nekih 2,5 km od Kovina, na gradskom kupalištu „Šljunkara“, na kojem se izvode radovi. Kupalište se sređuje, gradi se bazen. Celo kupalište i ceo kompleks je pod nadzorom pokrajinske vlade Vojvodine koja sponzoriše ovo izgradnju i sređivanje. Do nesreće je došlo kada se deo zemlje obrušio na dva radnika. Nažalost, jedan od radnika, 38-godišnjak, je odmah podlegao povredama, dok je drugi teško povređen i brzo je prebačen u Pančevačku bolnicu i kako nezvanično saznajemo, njegovo stanje je stabilno.

 

SLAO VULGARNE PORUKE MALOLETNOJ KUMICI: Šokantni detalji hapšenja manijaka u Lazarevcu!

Policija je ubrzo nakon nesreće došla na lice mesta:

– Policija i tužilac iz smederevskog tužilaštva brzo su bili na licu mesta i uviđaj je trajao do kasno u noć. Kako saznajemo, na uviđaju je bio i inspektor zaštite na radu. Pravi uzrok nesreće utvrdiće dalje istraga. Kao što sam pomenuo, uviđaj je trajao do kasno u noć, ali će tek istragom biti utvrđeno da li je bilo nekih grešaka kada je u pitanju taj sektor zaštite na radu ili je ipak neka ljudska greška.

Kako nezvanično saznajemo, radovi će biti zaustavljeni, nema radnika, mašine su tu, stoje i tu je još uvek jedno vozilo policije. Nažalost, ovo je velika tragedija i nadamo se da će biti utvrđen tačan uzrok. Nije prvi put da radnici na gradilištu zbog nekog zanemarivanja ili zbog uštede para gube život ili budu povređeniTreba utvrditi tačan uzrok nesreće, da li je stvarno neka nesreća ili je ipak bilo propusta pri zaštiti na radu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter