Izvor: Tanjug
15.09.2023 u 15:55
0

SLOVAČKI MEDIJI PIŠU: Zvicera verovatno kriju poslovni partneri u Južnoj Americi

Osumnjičenog vođu tzv. kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera verovatno kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi, objavio je slovački portal aktuality.sk. U opširnom tekstu o poslovanju Zvicerove porodice u Slovačkoj, uz napomenu da je i njegov pokojni kum Marko Vuković bio među osnivačima jedne od firmi u toj zemlji, portal podseća da je Vuković ubijen u Beogradu u januaru 2020. godine, a da je Zvicer u bekstvu od početka 2021. godine.

„U MISLIMA SMO SA DETETOM“: Oglasila se škola u kojoj je dečaku gvozdenom kuglom razbijena glava!

Navode da je sedam dana pre ubistva, Marko Vuković zajedno sa drugim ljudima sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju “Nitra Projekt Grup”. Dodaju da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj.

Ukazano je da rat dve brutalne narko-bande sa Balkana – takozvani Kavači i Škaljari, nazvane po mestima u Kotoru odveo njihove vodeće predstavnike sve do Slovačke. Ovaj slovački portal je o firmama Radoja Zvicera u Slovačkoj izveštvao i pre dve godine, jer je Kotoranin 2020. godine u toj zemlji osnovano nekoliko preduzeća, sa povezanim licima.

“Vremenom se pojavilo više informacija o aktivnostima brutalnog kavačkog narko-klana u Slovačkoj. Srpska policija istražila je jedno od ubistava u okviru rata narko mafije, koje se dogodilo 17. januara 2020. godine ispred osnovne škole u ​​Beogradu”, piše slovački portal i podseća da se radi o ubistvu Marka Vukovića. Kobnog dana, kako se navodi, Marko Vuković, bivši kotorski pomorski kapetan koji se navodno bavio švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, parkirao je svoj luksuzni terenac ispred jedne od škola u mirnom predgrađu Beograda.

Ističe se da je Vuković bio povezan sa Radojem Zvicerom. “Radoje Zvicer je u bekstvu poslednje tri godine, krijući se od policije u različitim krajevima sveta. On je među najtraženijim kriminalcima na Balkanu.

Porodica Zvicer je osnovala kompanije i u Slovačkoj. Upravo je Zvicerova uža porodica osnovala nekoliko firmi u Slovačkoj istovremeno sa pokojnim Vukovićem – kojeg srpski mediji nazivaju Zvicerovim kumom. Maja Zvicer, supruga brata Radoja Zvicera, Gorana Zvicera, prva se upisala u privredni registar januara 2020. godine”, piše slovački portal.

Maja Zvicer je vlasnica kompanije CGMN, čije je sedište u iznajmljenim prostorijama u selu Brekov kod Humena. Viktor Moćnač, preduzetnik koji se godinama bavi pružanjem konsultantskih i ekonomskih usluga generalni je direktor njene kompanije. Među delatnostima je osnivanje ili privremeno upravljanje kompanijama za svoje strane klijente ili investitore.

“Ona je bila ovde jednom ili dva puta radi obrade dokumenata. Korona kriza je uticala i ograničila poslovanje kompanije. Više od godinu dana me uopšte nije zvala“, opisao je Moćnač pre izvesnog vremena aktivnosti Maje Zvicer u Slovačkoj”, navodi se u članku. Navedeno je da su u Slovačkoj bili poslovno aktivni i Radojeva žena Tamara Zvicer, njen otac Nebojša Saferović i Mitra Ćaćić. Slovački portal ističe da je za ubistvo Vukovića u Beogradu optuživan Petar Jovanović iz Srbije, koji je učestvovao u napadu na Radoja Zvicera u Kijevu 2020. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter