Izvor: ALO
17.04.2024 u 18:22
0

VRAČARAC NA SLOBODI OD DANAS: Stevan Mandarić pušten iz pritvora, ali uz jednu meru i položeno jemstvo!

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski

Veće Specijalnog suda u Beogradu ukinulo je pritvor Stevanu Mandariću, jednom od optuženih pripadnika grupe „Vračarci“, koji se potvrđenom optužnicom terete za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava

Mandariću je određena mera zabrane napuštanja boravišta i obavezan je da se redovno javlja u policijsku stanicu.

Tražeći ukidanje pritvora advokat Maja Atanasković je za Stevana Mandarića predložila jemstvo u vidu hipoteke na kuću od 121.000 evra.

Sve ostale predloge branilaca sudija je odbila, dok je navela da će sud naknadno odlučiti o predlozima branilaca za prihvatanje jemstva.

Advokati su prethodno tražili ukidanje pritvora Filipu Grujiću, Luki Ceroviću, Danilu Tešiću, Bojanu Šotri, Vuku Ursulovu, Aleksandru Miloševiću, Ivu Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Nikoli Božiloviću, Marku Drakuli, Dejanu Rutanju, Aleksandri Čović, Bogdanu Dimitrijeviću, Nikole Kačarevića, Marka Tacića, Darka Maletića, Đorđu Kneževiću, Rajku Topiću, Nikole Vukojevića, Aleksandra Neumovskog i Vladimira Kovačevića.

Na optuženičkoj klupi u ovom predmetu se nalazi 28 osoba, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17, među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu sudi im se u odsustvu

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter