Izvor:
28.11.2019 u 14:44
0

SPECIJALNI SUD ODREDIO PRITVOR: DANKI POPOVIĆ koja se sumnjiči da je odavala SLUŽBENE TAJNE!

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana zapisničarki iz Višeg javnog tužilaštva u Šapcu Danki Popović, koja se sumnjiči da je u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenima se primenjuju posebne mere nadzora.

Portparol suda Tatjana Tešić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor osumnjičenoj zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogla da ponovi krivično delo.

Ona je ranije danas saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, po čijem je nalogu uhapšena.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su zbog njenog postupanja ugrožene brojne operativne obrade i bezbednost postupajućih službenika MUP-a i BIA.

Popovićevoj se na teret stavlja krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ona se tereti da je u svojstvu daktilografa – zapisničarke Višeg javnog tižilaštva u Šapcu, koja je bila zadužena za obradu inicijativa za primenu posebnih dokaznih radnji – nadzora, komunikacije i kretanja osumnjičenih lica, u više navrata tokom 2019. godine neovlašćenim licima saopštavala službene tajne sa informacijama prema kojim osumnjičenim licima je u toku primena posebnih dokaznih radnji sa stepenom tajnosti – strogo poverljivo, navodi se u saospstenju.

Akcija hapšenja je sprovedena u saradnji tužilaštva i SBPOK-a – Odeljenje za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala – Odsek za suzbijanje visoke korupcije i BIA.

tanjug.rs
Foto: novosti/printscreen/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter