Izvor:
07.12.2016 u 17:27
0

STRAVA I UŽAS U SUBOTICI: Policajac pretukao DEČAKA, pa ga ceo kilometar VUKAO ULICOM!

Subotički policajac S. B. osumnjičen je da je pretukao dečaka M. P. (11) i vukao ga držeći ga za kapuljaču oko kilometar ulicom

Moje dete na svakih tri do pet minuta oseća strahovit bol u ušima, u desnom uvu stalno čuje zujanje, a zbog straha noću mokri u krevet i ne može da spava – opisuje otac deteta Nebojša Penčić posledice udaraca koje je njegovom sinu naneo policajac.

M. P. (11) se sa drugarima u subotu igrao na njivi u blizini Kerskog groblja u Subotici, a kada su krenuli kući napao ih je pas, zbog čega su, da bi se odbranili, uzeli granje koje se nalazilo ispred obližnjih kuća.

Deca kažu da je jedna žena povikala da kradu granje i u tom trenutku je iz kuće istrčao policajac u uniformi i počeo da se dere i psuje. Pobegli su, a moj sin se sakrio, ali je pomislio da ne treba da beži jer nije ništa loše uradio. Policajac ga je uhvatio, drao se na njega i dva puta ga je dlanovima udario po ušima. Psovao mu je majku i pitao ga gde mu drugari žive, ali on nije hteo da kaže. Još dva puta ga je udario raširenim dlanovima po ušima, a onda ga je podigao i udario mu glavu o drvenu banderu. Držeći ga za kragnu i kapuljaču, vukao ga je po ulici oko kilometar i po do naše kapije. To je videla i supruga jer su druga deca dotrčala i izvukla je iz kuće na ulicu – priča Penčić.

Policajac je pred kućom vikao i na Penčićevog oca.

Uši su mu bile jako crvene i obraz mu je buktao. Izašao sam napolje i pitao policajca sa kojim pravom mi bije dete. Vikao je kakvo mi je to dete i rekao je da su deca dirala granje i da mu neko baca petarde, ali ne tog dana već se to desilo ranije, što nema nikakve veze sa sinom. Opsovao mi je majku, a pošto mi je majka nedavno izgorela u požaru, to je bila kap koja je prelila čašu i rukom sam ga odgurnuo i rekao mu: "Konju jedan, ti si u uniformi i da li si svestan šta si uradio, tučeš moje maloletno dete". Na sreću, supruga i otac su me zaustavili, a on je počeo da beži. Pošto imamo kamere na kući, sve je zabeleženo na snimku – prepričava vidno potresen Penčić.

Dečak je do sada tri puta pregledan. Prvo su konstatovane teške telesne povrede, zatim lake, a od juče prima injekcije.

U Policijskoj upravi za "Blic" kažu da im je događaj prijavljen u subotu i da je u trenutku incidenta policijski službenik bio van službe.

Protiv policijskog službenika podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje. On će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka. Ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, biće preduzete odgovarajuće mere – kažu u PU.

Može da izgubi sluh

Otac dečaka kaže da je policajac sve priznao.

Planiram da angažujem advokata i podnesem i privatnu tužbu zbog nanošenja povreda mom detetu, za pretrpljeni strah i uznemiravanje i pretnje koje je uputio meni i deci. Oštećenja koja su konstatovana, rekli su mi stručnjaci, za nekoliko meseci mogu dovesti i do gubitka sluha. Objasnili su mi da je to jak udarac koji stvara vakuum i da su bolovi nepodnošljivi, naročito za dete – uznemiren je otac.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter