Izvor: Kurir
11.10.2023 u 15:09
0

TUNEL KOJI SU ISKOPALI SRBI ZA RAČUN KAVAČKOG KLANA ZATRPAN Već mesec dana nema ni traga od „rudara“, u bekstvu i misteriozna žena

Tunel koji je povezivao stan u Podgorici sa depoom Višeg suda u ovom gradu otkriven je pre mesec dana, a uhapšena je samo jedna osoba i to Podgoričanin Predrag Mirotić, dok se za četvoricom srpskih državljana, kao i Podgoričankom Katarinom Baćović još traga.

U kopanju tunela učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Lozničani Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), saopštile su crnogorske vlasti deset dana nakon što je tunel otkriven. Oni se nalaze u bekstvu, a osumnjičeni se da su po nalogu organizatora kriminalne grupe, koji još nije identifikovan, obili depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima iz istrage, Dejan Jovanović je 11. septembra taksijem prešao granicu sa Srbijom, a Veljko Marković i njegov stric Milan Marković istog dana ušli su u autobus koji saobraća do Sarajeva, karte su kupili do Foče, što im je bila krajnja destinacija, dok za osumnjičenog Vladimira Erića samo postoji podatak da je ušao u Crnu Goru.

Policija još nije pronašla ni Podgoričanku Katarinu Baćović koja se sumnjiči da je kopačima tunela iznajmila poslovni prostor iz kojeg je započeto kopanje tunela.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili kao i kombi koji su kopači koristili, a nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Naši organi gonjenja zatražili su pomoć zemalja regiona u ovom slučaju, a Portalu RTCG nedavno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno da su Upravi policije Crne Gore dostavili podatke koji su se pokazali korisnim u slučaju “Tunel”.

Motiv kopanja tunela i dalje je nepoznat, a popis stvari i predmeta u sudskom depou nije do kraja izvršen.

Kako smo ranije pisali na osnovu informacija koje se navode u naredbi o istrazi, osumnjičeni državljani Srbije su u periodu od 8. septembra do 11. septembra ušli u prostorije depoa, obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje i uzeli 16 pištolja i tri puške. Sve to je 11. septembra završilo u stanu u Ulici Ksenije Cicvarić koji je zakupila osoba koja se takođe lažno predstavljala kao Miloš Marković.

Radovi zatrpavanja tunela po odluci Vlade završeni su juče.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter