Izvor: alo
19.02.2024 u 10:06
1

UŽAS! POMOĆU KAJMAKA UBIO PETORO U AUSTRIJI: Srbin, direktor nije hteo da sluša inspekciju!

Srbin (39), bivši generalni direktor mlekare „Keserej Glognic“ u Austriji, osuđen je prošle nedelje na 13 meseci zatvora u Viner Nojštatu zbog smrti pet osoba koje je ubila bakterija listerija nađena u kajmaku koji je pravljen u ovoj fabrici!

Suđenje Srbinu počelo je u septembru 2023., a inspekcija je listeriju navodno našla 2018. godine, ali je on na sudu tvrdio da je za to saznao mnogo kasnije. Osuđen je za nanošenja teških telesnih povreda iz nehata jer su ove klice usmrtile pet ljudi, dok se šestoro razbolelo. Među obolelima je bila i beba koju je majka 2022. zarazila tokom trudnoće zbog čega se rodila sedam nedelja pre vremena, ali je preživela sepsu opasnu po život.

Bivši generalni direktor je, iznoseći završne reči na suđenju, kazao da se kaje zbog svega.

 Najtragičnije u ovom slučaju je što petoro ljudi više nije među nama. To je najgora stvar koja je mogla da se dogodi, tako mi je žao – rekao je on.

UBILA GA „BRAĆA“ IZ ZASEDE: Prvo mafijaško smaknuće u Beogradu

Prema rečima svedoka, kada je sanitarni inspektor otkrio bakteriju direktor se oglušio o higijenske propise. Zbog novca nije popravio mašine niti je održavao opremu, iako je inspektor za hranu to naložio.

Pored niza propusta u održavanju, takođe je utvrđeno da zaposleni nisu prošli adekvatne obuke, kao i da dostavna vozila nisu bila adekvatno hlađena.

Svedoci su ukazali na stravične uslove u mlečnoj fabrici, navodeći da su imali pacove, buđ, da se osećao neprijatan miris i slično.

Tokom istrage protiv direktora mlekare optužbe su proširene jer je jednu ženu grubo uhvatio za vrat i ošamario je u svojoj kancelariji. Na sudu je pušten i snimak incidenta na kom se čuje kako žena glasno vrišti i kako je direktor odguruje, pišu austrijski mediji.

Tokom postupka je optužen i da je ukrao oko 6.000 evra iz kase firme.

Pored kazne od 13 meseci zatvora, bivši generalni direktor mora da plati 25.000 evra odštete za tri bolesne osobe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UŽAS! POMOĆU KAJMAKA UBIO PETORO U AUSTRIJI: Srbin, direktor nije hteo da sluša inspekciju!”

  1. Мишеви преносе листерију зато перите конзерве у којима су разне врсте пића , немојте пити из неопране конезерве јер по сладиштима шетају мишеви и пацови, пишају и ту је листерија или увек када отворите конзерву преспите садржај или у чашу а ако је нешто друго у питању , нешто чвршће, онда у тањир .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter