Izvor: Kurir
23.01.2024 u 15:24
0

UŽIVO, „NA ZIDOVIMA TAJNE PROSTORIJE NAĐEN DNK POKOJNOG VUKIĆEVIĆA“: Počelo izvođenje dokaza na suđenju Belivukovoj grupi

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, kao i jedno silovanje na u prostorijama na stadionu FK Partizan.

14.50 – Počelo izvođenje dokaza

U sudnici je počelo izvođenje dokaza, Izveštaja o forenzičkom pregledu bunara u Ritopeku od februara 2021., pretresa prostorija koje su prema optužnici koristili pripadnici kriminalne grupe, kao i zapisnici o pretresu tajne prostorije koja je u Ritopeku pronađena u aprilu 2021.

U sudnici je potom izveden nalaz DNK veštačenja Nacionalnog kriminalističkog centra za kriminalističku forenziku.

– Ovim dokazom dokazujemo da je na zidovima tajne prostorije pronađen DNK pokojnog Lazara Vukićevića – pojasnio je tužilac Saša Ivanić.

Vukićević je, podsetimo, prema optužnici ubijen u tajnoj prostoriji kuće u Ritopeku 14. novembra 2020.

Zapisnik o veštačenju, kojim je dat nalog da se utvrde DNK profili pronađeni tokom uviđaja u prostorijama u Ritopeku.

– Kao i prethodno radi se o izuzetno relevantnom dokazu, zbog činjenice da su biološki tragovi sada pokojnog Milana Ljepoje pronađeni na metalnim vratima tajne prostorije i nozi stolice u tajnoj prostoriji, kao i tragovi DNK pokojnog Zdravka Radojevića na razvodnoj tabli za struju – objasnio je tužilac Ivanić.

Podsetimo, prema optužnici u tajnoj prostoriji ubijeni su i Ljepoja i Zdravković.

14.30 – Optuženi uvedeni u sudnicu

Optuženi, koji su u pritvoru, uvedeni su u najveću sudnicu Specijalnog suda, ispred kog dežuraju naoružani pripadnici Žandarmerije.

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih, kako bi utvrdilo da su ispunjeni uslovi da se suđenje održi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter