Izvor: Kurir.rs
22.09.2023 u 10:04
0

ZVICER, BELIVUK I MILJKOVIĆ NA NOVOJ OPTUŽNICI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTVA: Odgovaraju za još 3 monstrozna ubistva

Specijalno državno tužilaštvo podnelo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv 31 osobe, a među optuženima su navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, ali i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Optužnica se odnosi na počinjena krivična dela ubistvo i to likvidacija Mila Radulovića zvanog Kapetan, Damira Hodžića i Adisa Spahića!

– Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 31 okrivljenog lica – navodi se u saopštenju SDT.

– R.Z. V.B., M.M., N.J., R.Ž., R.Ž., D.K., M.V., S.K., S.K., D.P., N.K., D.P., B.G., D.G., M.R., P.Đ., V.V., N.P., R.G., M.Č., M.K., A.P., N.C., R.M., Z.K., A.D., A.J., M.K., B.B. i B.B., za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv R.Z., M.V., D.K., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., S.K., S.K., N.K., D.P., B.G., D.G., D.P., N.P., M.R., V.V., M.K., A.P., N.S., R.M., Z.K., M.K., A.D. i A.Lj. i za krivično delo teško ubistvo, u saizvršilaštvu, protiv N.S. i za dva krivična dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv D.P. i B.B. i za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv M.K., Z.K. i A.D. i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi – saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Pojasnio je da su sva krivična dela počinjena tokom 2020. godine.

– U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P., B. G., D.G., R.G., M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z., M.V., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., D.K., N.S., N.K., S.K., D.P., M.R., M.K., A.P., A.Lj., M.K. i A.D, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima – zaključuje se u saopštenju.

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag.

Hodzić, koji je navodno bio blizak „škaljarskom klanu“, i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter