Izvor:
06.09.2019 u 07:34
0

PISANA REČ IPAK ŽIVI U 21. VEKU: Profesorka srpskog jezika Ljiljana Šarac na vrhuncu karijere, izdala čak PET romana!

Ljiljana Šarac je književnica i profesorka srpskog jezika u osnovnoj školi „Stefan Dečanski“. Rođena je 1971. godine u Smederevu. U rodnom gradu završila je gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Godinama je pisala i objavljivala pesme. Dobitnik je Smederevskog Orfeja. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama Lutka učaurene duše 1997. godine.

Ovo je samo uvertira u život spisateljice, koja je u 21. veku uspela da se izbori za svoje mesto pod srećnom zvezdom. U današnje vreme, retkost je baviti se oplemenjivanjem srpskog jezika. Naime, izdala je pet romana u izdanju Evrobuka pod nazivima – Opet sam te sanjao,Gde sam to pogrešila, Zid tajni, Starija, Stariji. Svaki od romana doživeo je svoj uspon na promocijama koje su se održavale. Prva tri romana, doživela su i svoje drugo izdanje! Ljiljana je kao književnica među čitaocima prepoznata kao autor kvalitetne srpske proze koja vešto kombinuje prošlost i sadašnjost, tako da su prva tri romana bila nominovana za NIN-ovu nagradu, a roman Zid tajni i za nagradu Žensko pero. Ljiljana je sa svojim romanima učestvovala na sajmu knjiga u Beogradu 2017. I 2018. godine, ali se očekuje da to učini i ove.

Ljiljana sa lakoćom vodi svoje čitaoce na nestvarno putovanje kroz vekove. Na stranicama njenih romana kombinuju se prošlost i istorija, a nesebična ljubav u njoj je budila inspiraciju za pisanje svojih dela. I ako se većini ljudi činilo neobično, sve što je ona ukrstila u svojim romanima, svakoj od priča daje izuzetnu dragocenost.

Zahvaljujući pojedinačno svakoj životnoj priči u romanima, ko uzme u ruke Ljiljanine knjige, može uspeti da se vrati na kraj devetnaestog i početak dvadesetog veka.

Onaj ko želi uploviti u svet Ljiljaninih knjiga, mora imati u vidu da se radi o prošlosti koja je zapisana još odavno. Ljiljana je tu prošlost uspela da obrusi, kao kada se brusi najfiniji dijamant. I sada, te knjige sijaju u svom punom sjaju. Svakom liku, dala je lepotu kroz priču, a svakog lika uspela je da oživi kroz reči.

Ljiljanin svet posle pet napisanih romana ima svoje boje, svoj kroj po kojem je skrojen. Takođe, nudi beg od svakodnevnih obaveza, kojima smo svi podložni. Svaki roman ima svoj svet romantike, koji romantičarima nudi nezaboravnu plovidbu među koricama. U toku je priprema šestog romana u izdanju Evro book-a, koji će ponuditi još više uzbuđenja, i izazvati veliko oduševljenje.

Ljiljanine romane možete pronaći u prostorijama knjižara Delfi, i Evro book knjižarama.

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter