Izvor:
07.11.2017 u 17:39
0

ĐAVOLSKA AVANTURA: Kada jednom dođete na ovo rajsko ostrvo nećete hteti nazad!

Ako ste odlučili da otputujete u Australiju, Tasmanija je definitivno jedno od rajskih mesta koje ćete videti.

Tasmanija je ostrvo u Indijskom okeanu, na kome živi Tasmanijski đavo. Ljubazno stanovništvo, prijatna klima, božanstvena gastronomska scena i opuštajuća atmosfera nude fantastičnu priliku za odmor iz snova.

Ovo su mesta koja ne smete zaobići ako idete na ovo čarobno mesto:

Hastings pećine i termalni izvori

Šta je bolje nego kombinovanje malo razgledanja i istraživanja s potapanjem u toploj izvorskoj vodi od 28 stepeni? Dolomitske pećine Hastingsa formirane su pre više miliona godina.

Danas možete istražiti ovaj svetski tunel stalagmita i stalaktita, ali pre nego što posetite ovo mesto obavezno ponesite kupaći kostim i vodootpornu kameru. Nalaze se na 90 minuta vožnje od glavnog grada Hobarta, piše LuxLife.rs

Planina Velington

Posle Sidneja, najstari grad Australije je Hobart. Nad njim dominira planina Wellington visoka 1.270 metara. Pogled sa planine je prizor koji ostavlja bez teksta.

Ako se na planinu budete popeli tokom oblačnog dana, dobićete jedan nestvaran osećaj stajanja iznad oblaka, pa je ovo idealna destinacija za kreiranje neverovatnih fotografija.

Najlepša plaža "Wineglass Bay"

Ukoliko ste u potrazi za filmskom scenografijom i prelepim plažama, obavezno posetite ovaj zaliv. Plaža u ovom zalivu često se nalazi na svetskim listinzima kao jedna od najlepših. Gde još možete u Australiji pronaći roze granitske planine koje se izdižu iz mora kako bi se formirao veličanstveni zaštićeni vodeni breg – samo u ovom zalivu.

Hobart marina

Ukoliko posetite Tasmaniju, vrlo je verovatno da će jedna od vaših stanica biti prestonica Hobart. Marina u Hobartu je veoma živopisno mesto. Ovo je takođe idealno mesto da probate odlične morske specijalitete. Hobart spada i među najopuštenije tasmanijske gradove, pa ćete u njemu uživati u vožnji bicikla, pešačenju, slikovitim kafićima kraj plaže i u jednoj od najslikovitijih tasmanijskih pijaca – Salamanci, gde možete kupiti prelepe antikvitete i suvenire.

Zaliv "Vatra"

Poznat po kristalno čistim vodama, belim peščanim plažama i granitnim stenama pokrivenim narandžastim lišajevima, Zaliv Vatre je jedan od najpoznatijih rezervata Tasmanije.

Kraj sveta

Tasmanija vam pruža osećaj potpuno drugačijeg sveta (geografski gledano, izgleda da je ipak na kraju sveta u svakom slučaju), a na severozapadnoj obali možete doći bukvalno do same ivice. Ovo područje izuzetno robusne obale, sa svojim vetrovima i divljim pejzažima, zaista čini da se osećate kao da stojite na ivici sveta na veoma dramatičan način.

Alo.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter