Izvor: telegraf
29.09.2023 u 17:13
0

WhatsApp dobija Meta AI pomoćnika: Uskoro stiže i na Messenger i Instagram

U nekom trenutku, Meta AI pomoćnik će stići i na Messenger i Instagram.

WhatsApp, popularna aplikacija za onlajn komunikaciju, uskoro će omogućiti korisnicima da koriste Meta AI pomoćnika za interakciju u realnom vremenu.

Ovu novinu je najavila Meta tokom svog godišnjeg događaja, Meta Connect 2023. Međutim, kompanija nije precizirala kada će ovaj digitalni asistent biti široko dostupan. Inicijalno, Meta AI pomoćnik će podržavati samo engleski jezik i biće dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

U nekom trenutku, Meta AI pomoćnik će stići i na Messenger i Instagram.

Meta AI pomoćnik je veštačka inteligencija koja će omogućiti korisnicima da postavljaju pitanja, generišu slike i stikere, kako u grupnim tako i u pojedinačnim ćaskanjima na WhatsAppu. Ovaj asistent će biti implementiran i u druge Meta aplikacije kao što su Messenger i Instagram, a takođe će biti integrisan u pametne naočare koje razvija kompanija.

KINESKI HAKERI U NAPADU: Ukrali oko 60.000 mejlova Stejt departmenta!

Unapređenje dolazi u trenutku kada je WhatsApp sve češće pod lupom kritika zbog loše zaštite privatnosti korisnika. Iako su nedavno dodate nove funkcije poput mogućnosti korišćenja jednog naloga na više uređaja, korisničkih imena i enkripcije konverzacija, ovo pitanje ostaje kritično.

WhatsApp i Meta čine se spremnim da ulože resurse u poboljšanje korisničkog iskustva, ali i dalje ostaje da se vidi kako će ovakvi napredni algoritmi uticati na privatnost i podatke korisnika.

Pošto su Meta aplikacije globalno popularne, očekuje se da će Meta AI pomoćnik biti postepeno pušten u rad i u drugim zemljama, uključujući i Srbiju.

Ovo je samo jedan u nizu poteza koje Meta preduzima kako bi se pozicionirala kao lider u oblasti veštačke inteligencije i onlajn komunikacije. Vreme će pokazati da li će ovakve inovacije doneti željeni efekat u pogledu povratka poverenja korisnika ili će, naprotiv, otvoriti nova pitanja o etičkim i pitanjima privatnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter