Izvor: Tanjug
15.10.2020 u 19:28
0

PRESEDAN U MUZEJU! Prado povukao sliku sa izložbe umetnica, a evo i zašto!

Madridski muzej Prado iznenada je povukao jednu sliku iz 19. veka sa izložbe slika španskih umetnica nakon što je umetnička blogerka pokazala da je to delo u stvari slikao muškarac.

Izložba „Invitadas“, što u prevodu znači gošće, otvorena je prošle sedmice sa ciljem da se ukaže na ulogu žena u španskoj umetnosti između 1833. i 1931. godine, preneo je Rojters.

PROČITAJTE…

MIHAJLOVIĆ: Nemačka je važan politički i ekonomski partner

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ZEMUNSKOM VRTIĆU! Preminula devojčica (1)!

OSUĐENI uhapšeni za NELEGALNU GRADNJU!

ZASTRAŠUJUĆE! Ispovest devojke kojoj su skidali crnu magiju, a ovo su joj tražili!

Privremena postavka 134 dela – Pradova prva od kada su španske galerije ponovo su otvorene u junu, nakon nacionalnog karantina uvedenog zbog korona virusa, ukljucivala je loše očuvano platno pod nazivom „Porodična scena“ andaluzijske umetnice Konsepsion Mehie de Salvador.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

Uhapšeni osumnjičeni koji su „upali“ na izložbu stripova!

KNIN POD VODOM Pogledajte apokaliptične scene posle oluje (VIDEO)

„NE OPRAŠTAM SEBI ZATO ŠTO NISAM BILA PORED NJEGA“ Bio je RATNO SIROČE, tetka ga je NAŠLA u SNEGU: Ove DETALJE niko NIJE ZNAO!

NE LIČI NA SEBE! Končita 6 godina posle Evrovizije izgleda kao druga osoba

Ponosno izložena u posebnoj prostoriji, slika na kojoj su prikazane tri žene koje podižu pogled sa domaćih poslova prema starcu koji se tužno oprašta od dečaka, trebalo je da istakne istorijsku marginalizaciju žena umetnica.

SAZNAJTE JOŠ

Fudbaler Crvene zvezde POZITIVAN na KORONA VIRUS

PREDRAG KON ZA HAPPY TV! NEVEROVATNO OTKRIĆE EPIDEMIOLOGA: Evo kako se prenosi korona virus!

ŠTA SE SVE KORISTI U SRBIJI ZA LEČENJE VIRUSA: Ovo su ČETIRI KLJUČNA LEKA u borbi s koronom

OGLASILA SE MITROPOLIJA: Evo kakvo je zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija!

Međutim, blogerka Konča Dias odmah je bila sumnjičava u vezi s autorstovm slike i sledeći tragove o istorijskim zapisima utvrdila da je da je reč o delu „Odlazak vojnika“ čiji je autor Adolfo Sančes Mehija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter