Izvor:
31.10.2019 u 16:44
0

SRPSKA GALERIJA PREDSTAVLJENA U TORINU: Sajam savremene umetnosti Artišima! (FOTO)

Galerija "Novembar" prva je galerija iz Srbije koja će biti predstavljena na ovogodišnjem sajmu savremene umetnosti Artišima, koji se održava u Torinu od 1. do 3. novembra.

Galerija će na sajmu predstaviti radove tri mlade umetnice: Ivane Bašić, Marije Avramović i Selme Selman i to u okviru sekcije "New Entries", na kojoj se predstavljaju galerije koje su nove i postoje manje od pet godina.

Galerija "Novembar" predstaviće i rad "No space" umetnice Selme Selman koji je deo projekta Artišima Telephone

Cilj projekta je da preko analognog telefona kao sredstva umetničkog izraza ispita društvene odnose i savremenu opsesiju digitalnim uređajima.

Kada je reč o autorima koji će biti predstavljeni, tri umetnice vezuje poreklo i odrastanje na Balkanu, kao i stručno usavršavanje i trenutni rad u svetskim metropolama.

Ivana Bašić u izloženim radovima od voska, čelika, bronze i silikona gradi hibridne forme od korporealnih materijala ispituje granične prostore između života i smrti, realnosti i fikcije.

Selma Selman, s obzirom da je romskog porekla, koristi lično iskustvo diskriminacije da preispita društvene predrasude i licemerje.

Marija Avramović specifična je po tome što na njenim slikama nema ljudi, pa tako elementi arhitekture, bazeni, biljke sami stvaraju osećaj odsustva, melanholije, tišine i prolaznosti.

Artišima je najznačajniji italijanski sajam savremene umetnosti koji istaknute stručnjake i galerije širom sveta povezuje u međunarodno umetničko tržište.

Istovremeno, pored umrežavanja i prodaje, sajam ima za cilj da izborom galerija podstakne eksperimentalni pristup u umetnosti.

Svake godine na sajmu učestvuje više od 200 galerija iz celog sveta.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva/designed.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter