Izvor: Happy BSC Portal/Index.hr
12.12.2023 u 13:18
0

EVO ZAŠTO SE U OVOJ ZEMLJI DECA NE VOZE U KOLICIMA: Saznajte šta roditelji rade u tom slučaju

U Japanu je prilično uobičajeno videti majke kako nose svoje bebe u nosiljkama.

U stvari, vrlo je verovatno da četiri od pet žena koje ćete sresti to praktikuju. Zašto?

Nošenje beba je stara tradicija

Kroz istoriju, bebe su nošene koristeći „onbuhimo“, što se prevodi kao „pojas za nošenje na leđima“, piše Index.hr.

Pixabay

Reč je o nosiljci od meke tkanine, koja je bila prilično udobna za žene koje su morale da vode bebe i malu decu sa sobom na pirinčana polja. Ovakav način nošenja je bio najpogodniji da bi mogli da drže na oku decu dok rade.

Fizička veza između majki i beba je veoma važna

Veza između japanskih majki i njihovih beba je veoma jaka jer one veoma cene fizičku vezu.

Od malih nogu uključuju svoju decu u aktivnosti i ne propuštaju priliku da budu fizički blizu njih. Bebe koje se nose su opuštenije. Prema studiji sprovedenoj u Japanu na 12 zdravih beba, otkriveno je da su bebe koje se nose opuštenije i da imaju sporiji rad srca.

Ista studija je pokazala da su bebe koje majke nose u šetnju opuštenije i smirenije od beba koje tokom šetnje sede u kolicima, bez obzira na starost majke ili brzinu hodanja.

Nošenje bebe je praktičnije kada koristite javni prevoz

Pošto veliki broj Japanaca koristi javni prevoz, majke koje bi želele da se kreću po Tokiju ili drugim gradovima autobusom, podzemnom železnicom ili vozom traže pogodno rešenje.

KADA MISLITE DA JE CEO SVET PROTIV VAS: Ovih 10 afirmacija vam popravljaju raspoloženje

Više vole da svoje bebe nose u nosiljci ili slingu umesto u kolicima jer na taj način ne moraju da brinu da će im točkovi zaglaviti prilikom ulaska i izlaska iz vozila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter