Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
09.12.2023 u 08:38
0

NAJLUĐI HOTEL NA SVETU: Plaćaju 80 evra dnevno, nema kreveta, evo šta se dobija za jelo (VIDEO)

Umesto u luksuzni hotel, Korejci idu u zatvor kada su pod stresom. Ili je to bar glavna premisa hotela "Insajd mi", koji je smešten u Hongčeonu u Južnoj Koreji i izgleda poput zatvora.

Ljudi plaćaju oko 80 evra po danu kako bi bili lišeni slobode i zaključani u zatvorskoj ćeliji bez ikakvih ovozemaljskih dobara.

Gostima je na raspolaganju boravak u trajanju od 24 ili 48 sati u sobičku veličine pet kvadratnih metara. U njemu nema mesta ni za krevet, pa se spava na prostirci na podu, a jedina pogodnost su WC šolja i umivaonik.

Dva puta dnevno dobija se obrok – najčešće neka kaša na bazi ovsenih pahuljica i pirinča, a jedina zanimacija je gledanje kroz prozorčić.

Pixabay

U ovaj zatvor ne možete da unesete mobilni, laptop, niti bilo kakav drugi elektronički uređaj. Ne možete da ponesete ni knjigu. Osnovni cilj je da se odmaknete od svakodnevnih okidača stresa i provedete vreme u tihoj kontemplaciji bez ikakvih spoljnih uticaja.

Najčešći gosti zatvora „Insajd mi“ su studenti i zaposleni iz različitih kompanija koji su svakodnevno izloženi velikom stresu, koji, inače, teško podnose. U lažnom zatvoru oslobađaju se tog stresa i pronalaze privremenu utehu u tišini i izolaciji.

U BIBLIOTECI UMESTO KNJIGE MOZETE POZAJMITI OSOBU: Vodite razgovore kojima inače ne biste mogli

Lažnu kaznionicu otvorio je advokat Kvon Jong-suk još 2013. godine, a dosad je kroz nju prošlo nekoliko hiljada dobrovoljnih zatvorenika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter