Izvor: BSC HAPPY/INFORMER
26.01.2024 u 00:27
0

NEVEROVATNO! Živeo sa metkom u glavi više od 100 godina!

Vilijam Lolis Pejs, koji je 1917. godine tada, imao osam godina kada ga je njegov stariji brat Marvin slučajno upucao i tako je metak završio u njegovoj glavi.

Vilijam  je 2006.godine dobio i zvanično titulu Ginisove knjige rekorda,odnosno upisan je u Ginisovu knjigu, a rendgenski snimci su potvrdili da mu je metak ostao zaglavljen u potiljku.

Metak nikada nije izvađen jer su se lekari plašili da neće preživeti operaciju, prema rečima Vilijamovog sina Terona.

– Sve vreme nije imao bol. Nije izgubio svest. Odlučili su da ne mogu ništa da učine za njega jer je metak bio tako blizu mozga – rekao je Teron za „Times Record News Vichita Falls“ 2009. godine.

Vilijam nije dozvolio da njegova oštećenja definišu ili ometaju njegov život. Uživao je u igranju bejzbola tokom detinjstva, a zatim je otišao na koledž nekoliko godina pre nego što mu je lekar preporučio da odustane da bi sačuvao svoje “dobro oko“ na koje vidi da ga ne bi opteretio tokom školovanja.

ČUJETE SVOJE IME U SNU: Ovo vam poručuje podsvest

Vilijam je krenuo očevim stopama da bi postao farmer, a godinama kasnije radio je kao čuvar groblja. Uživao je u 71 godini braka sa svojom suprugom Onetiom, sa kojom je proputovao svet, posećujući zemlje kao što su Tanzanija, Egipat, Australija i razne druge. Iza para su ostala dva sina, kao i nekoliko unučadi i praunučadi.

2010. godine, Vilijam je upitan šta ga je najviše iznenadilo u njegovih 100 i više godina života. On je odgovorio:

 Poboljšanja u životu. Kada sam se rodio, nije bilo traktora, nije bilo mašina za mužu – rekao je tom prilikom Vilijam.

Vilijam Lolis Pejs preminuo je 23. aprila 2012. godine u staračkom domu u Turloku, Kalifornija, SAD, u 103. godini.

Inače nosioc prethodnog ovog bizarnog ginisovog rekorda bio je Bugarin po imenu Koljo Tanev Kole. Koljo je u julu 1942. godine, sa 17 godina, slučajno pucao sebi iz pištolja iza desnog uha u svom rodnom selu Dimitrevo. Rendgenski snimci napravljeni 5. jula 2003. pokazali su da je metak zabio u bazu lobanje, 61 godinu kasnije. Tako da je Bugarin nosio metak u glavi punih 61 godinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter