Izvor: Kurir.rs
30.07.2023 u 13:44
0

ONA JE DOKAZ DA JE SVE MOGUĆE: Ima visinu od samo 63 cm, mnogi su je ISMEVALI, ali ona nije ODUSTALA od svojih SNOVA (FOTO)

Prema Ginisovoj knjizi rekorda Joti Amge je najniža žena na svetu. Godinama se pisalo o njoj, a gde je danas jedinstvena hrabra devojka? Njena životna priča je prava inspiracija. Joti Agme ima 30 godina. Ova poznata Indijka godinama je vredno radila na glumačkoj karijeri i uprkos predrasudama ljudi, ostvarila je životne ambicije.

Rođena je 16. decembra 1993. u Maharaštri, u Indiji. Njena majka tvrdi da je bila normalne veličine na rođenju i u ranim godinama detinjstva. Prestala je da raste sa pet godina, ali je nastavila da pohađa redovnu školu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jyoti Amge (@jyoti_amge)

Nije smatrala svoju visinu preprekom, zahvaljujući nepokolebljivoj podršci njene porodice. Kada god su zajedno, njena porodica je obično nosi, tako da ona može da vidi svet sa njihove tačke gledišta. Sestra joj je bila velika pomoć tokom studija koje je Joti sa uspehom završila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jyoti Amge (@jyoti_amge)

„Kada nije bila ovako poznata, ljudi su je zadirkivali i ismevali su je, bila je tada veoma utučena“, rekao je njen otac.

Lekari su najpre mislili da je uzrok visine ove devojke nedostatak hormona rasta. Kasnije je utvrđeno da je njeno stanje uzrokovano ahondroplazijom, oblikom patuljastostog rasta.

Kada je napunila 18 godina, Ginisova knjiga rekorda proglasila ju je najnižom ženom na svetu, zbog čega se osetila „posebnom, važnom i voljenom“. Joti Amge je veoma popularna glumica u rodnoj Indiji, a postaje sve uspešnija i u Holivudu! Joti je veoma aktivna na Instagramu gde ima impresivnih 1,1 miliona pratilaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter