Izvor: Alo.rs
21.10.2023 u 12:31
0

OVAKO JE DERETIĆ GOVORIO O SRBIMA I JEVREJIMA: Ubeđen sam da će u budućnosti Jevrejima biti potrebni Srbi, a Srbima Jevreji

Deretić je na predavanju o temi „Srbi i Jevreji“, koje je 2015. godine održao u Zvorniku, rekao da je ubeđen da će u budućnosti Jevrejima biti potrebni Srbi, a Srbima Jevreji, jer ova dva naroda imaju puno toga zajedničkog što dele.

„Jevreji su uticajni u svetu i mogu da budu od koristi Srbima, a naravno i Srbi mogu da budu od koristi Jevrejima“, rekao tada Deretić.

Deretić je podsetio da je srpski narod uvek bio prijateljski raspoložen prema Jevrejima što govori u prilog i činjenica da je Srbija primila jedan broj Jevreja koji su bili proterani iz Španije u Prvom svetskom ratu.

„I Jevreji su se prema Srbiji i srpskom narodu ponašali veoma odano i borili se herojski u srpskoj vojsci u Prvom svetskom ratu“, rekao je Deretić i istakao da su Srbi, iako su teško mogli da spase i sopstvenu glavu, štitili Jevreje i u Drugom svetskom ratu onoliko koliko su mogli, prihvatajući njihovu decu kao svoju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter