Izvor:
28.10.2023 u 19:28
0

Proglašen zvanično najskuplji grad u Nemačkoj: Čak 60.000 Srba živi u njemu

Odlučujući faktor su troškovi stanovanja. Troškovi života u Minhenu najveći su u Nemačkoj i veći su za 38 odsto nego u okrugu Vogtland na drugom kraju lestvice, saopštili su nemački Ekonomski institut i Savezni institut za istraživanje u građevinarstvu, urbanizmu i prostornom razvoju.

SMISLILA JE GENIJALAN NAČIN DA ISTERA MIŠA IZ KUĆE: Lavina komentara preplavila internet! Ova žena koristi 100 posto mozga!

Odlučujući faktor su troškovi stanovanja. Ako se ne uračunaju, razlika između najskupljeg i najpristupačnijeg je mnogo manja – šest odsto, i tada je Štutgart najskuplji grad, a Lir najjeftiniji.

Kada se uračunaju troškovi stanovanja, život u gradu Minhenu je 25,1 odsto skuplji od nemačkog proseka. Sledi okrug Minhen sa 16,7 odsto većim troškovima, Frankfurt (15,9 odsto) i Štutgart (14,8 odsto). Okrug Vogtland je 9,5 odsto ispod nacionalnog proseka, kao i Grajc. Sledi Gerlic (9,4% ispod), kao i grad Pirmasens i okrug Salclandkreis sa 9,3% ispod proseka.

Takođe je posebno skup u popularnim stambenim oblastima, na primer na ivici Alpa ili Bodenskog jezera.

Istočne savezne države, s druge strane – sa izuzetkom Berlina i njegove okoline – imaju tendenciju da budu znatno jeftinije od nacionalnog proseka. Isto važi i za određena područja u centru i severozapadu Nemačke, zapadno od Frankfurta i na krajnjem severu i istoku Bavarske. Proračuni su zasnovani na oko 24 miliona pokazatelja podataka.

Inače, prema dostupnim podacima iz 2021. godine, u Minhenu živi oko 60.000 Srba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter