Izvor: ZADOVOLJNA
10.10.2023 u 21:34
0

Stručnjaci preporučuju da stavite krišku limuna pored kreveta, evo zašto

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i „magičan“ sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu.

ZDRAVLJE OČIJU: Da li znate šta je, kako se leči i šta izaziva očni pritisak?

Bogat dragocenim hranljivim materijama poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe.

Istraživanje je dokazalo da stavljanje iseckanog limuna uz krevet noću može da poboljša probleme s disajnim putevima i poboljša kvalitet vazduha i san, piše

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni pročiščivać vazduha i poboljšava kvalitet vazduha. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa zapušenim nosom.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da smanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Limun jednostavno isecite na četvrtine po dužini, stavite na tanjir ili u posudicu pa stavite pored kreveta i uživajte u blagodatima mirisa ove moćne voćke.

Tagovi
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter