Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
14.11.2023 u 19:23
0

TRIK ZA DOBAR KLIK: Kako da savršeno izgledate na fotografijama

Otkrijte koji profil vam bolje izgleda i neka vam bude okrenut ka kameri kada se fotografišete.

Poznati britanski modni fotograf Džon Gudvin otkrio je tajnu kako da sve žene ali i muškarci izgledaju lepo na fotografijama bez obzira na oblik lica.

– Ključ dobre fotografije je u pozi koja naglašava vaše atribute. Naučite pravu pozu za svoj oblik lica, bilo da je kockasto, ovalno, srcoliko ili okruglo. Na taj način ćete se uvek ponositi svojim fotografijama, a nećete zavisiti od šminke ili filtera – rekao je Gudvin za „Dejli mejl“.

Njegov drugi savet jeste da otkrijete koji profil vam je bolji za slikanje, a to, kako kaže, uvek znaju poznate face, glumci, manekeni…

– Svako od nas ima jednu stranu lica koja izgleda bolje od druge. Da biste pronašli dobru stranu, jednostavno okrenite lice malo levo i napravite fotografiju, a zatim ponovite dok gledate udesno. Ona strana koja izgleda bolje neka bude najbliža kameri – savetuje Gudvin.

Pixabay

Zapamtite Gudvinove savete s obzirom na oblik lica pre nego što stanete pred objektiv.

Duguljasto lice

Ako imate izduženo lice, otkrijte svoju bolju stranu, zaokrenite glavu na tu stranu i blago je podignite. Nasmejte se. Ono što treba da izbegavate jeste slikanje s pogledom ravno u kameru.

Okruglo lice

Osobe koje imaju okruglo lice obično izgledaju deblje nego što inače jesu, a i glava im izgleda veća. Kako biste izbegli ovakve neprijatnosti Gudvin savetuje da kada izaberete pravu stranu za sebe, malo nagnete glavu i lagano spustite bradu. Blago se nasmešite jer osmeh daje dodatnu dužinu vašem licu i ono će tako izgledati uže i mršavije.

Srcoliko lice

Za dobru fotografiju gledajte ravno u kameru. Nasmešite se jer će vaše jagodice i zubi doći do izražaja. Nikada nemojte okretati glavu na jednu stranu pritom spuštajući pogled, jer je srcoliki oblik lica najpogodniji za fotografisanje direktno.

Četvrtasto lice

Osobe s ovim oblikom lica takođe ne bi trebalo da se slikaju licem okrenutim direktno prema kameri. Pronađite vašu bolju stranu i nagnite se nekoliko centimetara, nasmešite se i tako će lice izgledati blago zaobljeno.

ŠTA RADITI KADA LIFT PADA: Ova stvar je ključna ako želite da preživite

Važna je i svetlost

Za dobru fotografiju važno je i dobro osvetljenje jer kad se fotografišete u blizini izvora svetlosti, svetlost briše sa lica problematična područja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter