Izvor: NOVOSTI
09.03.2024 u 17:24
0

VOJNIČKA METODA: Kako zaspati u roku od dva minuta

VOJNA metoda je stari trik za spavanje koji je isprobala i testirala američka vojska. Utvrdili su da će vas ta metoda uspavati u roku od samo dva minuta. To je zato što ona deluje u intenzivnim okruženjima - poput bojnog polja,

Dakle, velike su šanse da, ako vojska može da je koristi u okruženjima sa tako visokim nivoom stresa, onda vrlo verovatno može da deluje i u normalnim uslovima kod kuće u spavaćoj sobi.

Tehnika je opisana u knjizi iz 1981. pod nazivom „Relax and Win: Championship Performance“, i objašnjava kako su metodu razvili vojni zapovednici kako bi rešili problem previše umornih ili iscrpljenih vojnika.

ČISTIJA MORA, BUDUĆNOST KOJA NOSI ZDRAVLJE: U pripremi nova pravila EU

Opustite svaki mišić u telu, počevši od čela pa sve do nožnih prstiju. Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, vilicu i usredsredite se na disanje. Nakon toga se spustite do vrata i ramena. Pazite da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene sa strane, uključujući ruke i prste.

Zatim zamislite topli osećaj koji ide od vrha glave do vrhova prstiju. Počnite duboko da dišete, opuštajući mišiće od prsa do stopala, a zatim ponovno zamislite taj topli osećaj, ali neka ovog puta ide od srca sve do nožnih prstiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter