Izvor: KURIR.RS
08.09.2023 u 15:04
0

ZOVU GA PROPAST: Ovo je najružniji hotel na svetu u koji je uloženo 800 miliona evra, a još je prazan! (VIDEO)

Hoteli širom sveta otvaraju svoja vrata posetiocima željnim putovanja i odmora na novim destinacijama. Luksuzni dizajn, bogati sadržaji, očaravajući ambijent, mnogi od njih obiluju brojnim pogodnostima kako bi privukli sve više turista.

Međutim, postoje hoteli i koji nisu te sreće, a jedan od njih je nazvan i „hotelom propasti“. Hotel „Ryugyong“ nalazi se u Pjongjangu (Severna Koreja), a nosi titulu najružnijeg na svetu.

Temelji su postavljeni 1987. godine, a u celu izgradnju uloženo je 800 miliona evra. Međutim silan novac mu nije pomogao da se reši ove ne tako laskave titule.

Hotel je trebalo da se otvori 1989. godine na Svetskom festivalu omladine i studenata i tako osvoji rekord za najvišu zgradu na svetu, ali se to nikada nije dogodilo. Severna Koreja je doživela ekonomski kolaps nakon što je uložila ogroman novac u izgradnju novog stadiona i proširenje aerodroma.

NEMOJTE OVO POKUŠAVATI: Medved ušetao u dvorište, a reakcija domaćina će vas šokirati! (VIDEO)

Kostur zgrade izgrađen je 1992. godine, kada su radovi prestali. Posle 16 godina, gola betonska konstrukcija je prekrivena staklenim i metalnim pločama, a ovaj poduhvat koštao je 167 miliona evra.

Nemački lanac luksuznih hotela Kempinski javno je najavio svoje učešće u upravljanju hotelom i najavio svečano otvaranje 2013. Samo nekoliko meseci kasnije odustali su od projekta, nakon čega su se proširile glasine da zgrada nije bezbedna iznutra i da se hotel neće otvarati.

Hotel je visok 330 metara, a trebalo je da sadrži preko 3.000 soba i pet rotirajućih restorana na vrhu, odakle bi se pružao pogled na ceo grad. Prošlo je 36 godina od početka izgradnje, ali još nije primio ni jednog gosta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter